Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Nike trekt outlook in

Nike trekt outlook in
2 okt 2024 om 07:37

 Nike heeft de outlook voor dit jaar ingetrokken en stelt de eerste beleggersdag in zeven jaar uit om te beoordelen welke stappen het bedrijf moet nemen om de huidige tegenwind het hoofd te bieden. Dit bleek dinsdagavond bij de kwartaalcijfers van de Amerikaanse fabrikant van sportartikelen en sneakers.

Nike mikte aanvankelijk op een omzetdaling voor dit jaar van circa 5 procent, maar de onlangs aangetreden CEO Elliot Hill heeft meer tijd nodig om te beoordelen welke kant het op moet gaan met Nike.

Als gevolg werd ook de beleggersdag, die aanvankelijk gepland stond voor 19 november, uitgesteld. Een nieuwe datum werd niet gegeven.

In het afgelopen kwartaal, dat liep tot en met 31 augustus, liep de omzet met 10 procent terug tot 11,6 miljard dollar, waar analisten vooraf ook rekening hielden met 11,6 miljard dollar. De directe omzet daalde zelfs met 13 procent tot 4,7 miljard euro en de omzet uit wholesale daalde met 8 procent tot 6,4 miljard dollar.

De omzet uit de Amerikaanse thuismarkt liep met 11 procent terug tot 4,8 miljard dollar, vooral vanwege een daling van de schoenenverkoop met 14 procent.

De winst van Nike kwam uit op 1,05 miljard dollar, ofwel 0,70 dollar per aandeel. Dit was een jaar eerder nog 1,45 miljard dollar, en 0,94 dollar per aandeel. Analisten geraadpleegd door FactSet hielden rekening met een winst van 0,52 dollar per aandeel.

“Een comeback kost tijd, maar we zien eerste [positieve] signalen”, aldus CFO Matthew Friend.

Het aandeel Nike verloor nabeurs bijna 6 procent.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers NIKE INC.

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.