Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Video: Amerikaanse aandelen blijven interessanter dan Europese

Video: Amerikaanse aandelen blijven interessanter dan Europese
2 okt 2024 om 16:30

(ABM FN) Amerikaanse aandelen blijven interessanter dan Europese. Dit stelde beleggingsstrateeg Vincent Juvyns van JPMorgan Asset Management voor de camera van ABM Financial News in Brussel.

Klik hier voor: Amerikaanse aandelen blijven interessanter dan Europese

Europa moet de groei aanwakkeren en dat betekent dat de ECB de rente in oktober hoogstwaarschijnlijk zal verlagen met 25 basispunten. En vervolgens zal de centrale bank volgens JPMorgan bij elke vergadering de rente verlagen met 25 basispunten.

Een probleem is volgens Juvyns dat Europeanen momenteel vooral sparen in plaats van consumeren. Een lage spaarrente kan consumenten wellicht aanmoedigen minder te sparen en meer uit te geven of te beleggen.

De zakenbank denkt verder dat de VS een betere groei zullen laten zien dan Europa. En dat zien we ook op de beurs terug, aldus Juvyns. “De Amerikaanse beurs doet het relatief beter.” En die prestatie wordt ook steeds breder gedragen. |Het is niet meer alleen puur de techsector die het goed doet.” Ook nutsbedrijven en financials doen het goed. “En dat stelt ons gerust. Het is niet een markt die draait op één bepaalde sector.”

En daarom prefereert JPMorgan Amerikaanse aandelen boven Europese.

Om positiever te worden over Europese aandelen zijn meer beleidsmaatregelen en renteverlagingen nodig, volgens Juvyns. Maar ook het onlangs door Mario Draghi gepresenteerde rapport “is een goed voorbeeld”.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.