Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: per saldo negatief nieuws voor PostNL

Beursblik: per saldo negatief nieuws voor PostNL
3 okt 2024 om 10:25

 De Kamerbrief omtrent de tijdlijn en achtergrond over het komende debat over de Nederlandse postwet is per saldo negatief voor PostNL. Dit stelde analist Marc Zwartsenburg van ING donderdag in een rapport.

Hoewel er vanuit de overheid wordt ingezien dat het bezorgmodel in Nederland op de schop moet, gaat de verruiming van de bezorgtijd later in dan verwacht, aldus de analist. ING hand verwacht dat de verruiming al op 1 januari van kracht zou worden. Dit wordt nu “op z’n vroegst” halverwege 2025, aldus Zwartsenburg, maar kan verder naar de toekomst worden geschoven.

In zijn brief schreef minister Dirk Beljaarts dat de aanpassing van de bezorgtijd naar verwachting begin 2026 plaatsvindt.

De verruiming stelt PostNL in staat om 48 uur te doen of de bezorging van post in plaats van 24 uur.

ING stelde op basis van berichten in de media dat er nogal wat weerstand zou zijn voor een bezorgtermijn van drie dagen op termijn. “Ook lijkt er nog geen subsidie te komen voor de verlieslatende Universele Postdienst.”

“Uiteindelijk denken we dat de volumekrimp ertoe zal leiden dat de bezorgtijd richting drie dagen of zelfs een week moet, zoals we in andere landen al zien”, aldus Zwartsenburg. “De overheid moet met een oplossing komen voor de verlieslatende Universele Postdienst.”

ING heeft een koopadvies op PostNL met een koersdoel van 1,65 euro. Het aandeel daalde donderdag met 1,1 procent tot 1,22 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.