Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursupdate: tech lager in rode AEX

Beursupdate: tech lager in rode AEX
3 okt 2024 om 11:10

 De Amsterdamse beurs koerste donderdagochtend beduidend lager. Rond de klok van elf uur verloor de AEX 0,8 procent op 909,56 punten.

Analisten van SEB wezen op het weinig overtuigende slot op Wall Street woensdagavond. Beleggers lijken zich zorgen te maken over de ontwikkelingen in het Midden-Oosten en de daarmee gepaard gaande stijging van de olieprijzen. Ook vanochtend trokken de olieprijzen verder aan met circa 1,5 procent. Daarmee stegen de prijzen op weekbasis al met bijna zes procent.

“Vanochtend werden er nieuwe explosies gemeld in Beiroet en beleggers zullen de ontwikkelingen in het Midden-Oosten nauwlettend in de gaten blijven houden”, aldus de analisten van SEB.

Beleggers kijken deze week verder nog uit naar Amerikaanse banencijfers op vrijdag. Woensdag kwam ADP met cijfers en waren er ook vacaturedata, die beter dan verwacht waren, merkte beleggingsspecialist Kevin Verstraete van Lynx op. “Dit wijst in de richting van een sterke arbeidsmarkt.”

Vanochtend werd bekend dat de Europese dienstensector in september minder hard groeide.

“Op het eerste gezicht lijkt de dienstensector zich nog redelijk staande te houden”, aldus hoofdeconoom Cyrus de la Rubia van Hamburg Commercial Bank. “Er is nog steeds groei en de vertraging is nog niet te scherp. Als we kijken naar de landen onderling, is het beeld minder rooskleurig”, stelde de hoofdeconoom. “Met uitzondering van Spanje, tot onze stomme verbazing.” De inkoopmanagersindex voor de Spaanse dienstensector steeg van 54,6 in augustus naar 57,0 in september.

“Gezien de sterke krimp in nieuwe orders en de ordeportefeuille, is er niet veel verbeeldingskracht nodig om een verdere verzwakking van de Europese economie te voorzien”, concludeerde De la Rubia.

Het muntpaar euro/dollar koerste rond een niveau van 1,1039. 

Stijgers en dalers

Onder de hoofdaandelen gingen Randstad en KPN aan kop met bescheiden winsten van 0,2 tot 0,6 procent. ASMI en ArcelorMittal sloten de rij met verliezen van circa 2 procent.

In de AMX won Air France-KLM 2,0 procent na de aankondiging van een serie maatregelen om de prestaties te verbeteren. De luchtvaartmaatschappij wil onder meer een structurele verhoging van de arbeidsproductiviteit en alle investeringen, met uitzondering in veiligheid en compliance, worden heroverwogen en uitgesteld.

AMG verloor 2,9 procent.

In de AScX won B&S 0,7 procent.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.