Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

KLM kondigt maatregelen aan om prestaties te verbeteren

KLM kondigt maatregelen aan om prestaties te verbeteren
3 okt 2024 om 08:47

 KLM heeft donderdag een pakket aan maatregelen aangekondigd om de operationele en financiële positie te versterken.

De luchtvaartmaatschappij wil een structurele verhoging van de arbeidsproductiviteit realiseren van minimaal 5 procent in 2025, onder andere door automatisering, mechanisering, het verlagen van verzuim en aanpassing van roosterregelingen.

Alle investeringen, met uitzondering in veiligheid en compliance, worden heroverwogen en uitgesteld, zoals het nieuwe hoofdkantoor van KLM en gebouwen van Engineering & Maintenance. “De investeringen in onze vloot blijven zoveel mogelijk in stand”, aldus het luchtvaartbedrijf.

Nieuwe producten aan boord, een uitgebreider cateringaanbod en een optimalisering van de vliegtuigindeling moeten de inkomsten met minimaal 100 miljoen euro per jaar extra laten stijgen.

Verder wil KLM de organisatie vereenvoudigen door meer synergie te realiseren, en is de luchtvaartmaatschappij een verkenning gestart naar mogelijkheden om activiteiten die niet direct bijdragen aan de uitvoering van vluchten uit te besteden, af te stoten of stop te zetten.  

“De maatregelen die we vandaag aankondigen dragen bij aan het verhogen van onze inkomsten en het verlagen van de kosten”, aldus CFO Bas Brouns. “Hiermee versterken we onze kaspositie en verbeteren we de financiële huishouding. Dit stelt ons in staat om de geplande miljardeninvesteringen in vlootvernieuwing en verbetering van de klantbeleving te realiseren.”

Met het totale pakket van maatregelen streeft KLM op korte termijn naar een verbetering van het bedrijfsresultaat met 450 miljoen euro. Aansluitend bij de groepsambitie van Air France-KLM moet dit leiden tot een structurele winstmarge van boven de 8 procent in de periode 2026 tot en met 2028.  


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Air France-KLM

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.