Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Valuta: euro kan meer terrein verliezen

Valuta: euro kan meer terrein verliezen
3 okt 2024 om 12:08

 De euro kan verder in waarde dalen nu de markt er in toenemende mate van uitgaat dat de Europese Centrale Bank deze maand de rente zal verlagen. Dit stellen analisten van ING donderdag.

Analisten van de bank verwachten dat de euro verder onder druk komt als het laagste punt in drie weken wordt bereikt van 1,1025. ECB-lid Isabel Schnabel, die wordt gezien als een havik, zei op woensdag dat de ECB de economische tegenwind niet kan negeren, vooral niet gezien de afkoelende inflatie, merkte analist Francesco Pesole van ING op.

“Dit suggereert dat de haviken de handdoek in de ring gooien in het debat over het te bewandelen rentepad, na de lager dan voorziene inflatiecijfers uit de eurozone eerder in de week.” De analist sluit een daling tot 1,10 dollar niet uit.

Data van LSEG Refinitiv laten zien dat de markt onverminderd rekening houdt met twee renteverlagingen van 25 basispunten tegen het einde van het jaar.

Op donderdag koerste het muntpaar euro/dollar rond een niveau van 1,1037.

ING merkte bovendien op dat de dollar in trek is vanwege het imago van veilige haven, nu de spanningen in het Midden-Oosten toenemen en banencijfers uit de VS sterker waren dan verwacht. “Deze factoren zullen de dollar blijven ondersteunen”, aldus ING.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.