Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Olieprijs hoger gesloten

Olieprijs hoger gesloten
4 okt 2024 om 20:58

 De prijs voor een vat ruwe olie is vrijdag hoger gesloten, terwijl de markt wacht op een tegenreactie van Israël op een Iraanse raketaanval eerder in de week.

Brent en WTI stegen donderdag met meer dan 5 procent, waardoor de twee benchmarks in positief terrein voor het jaar terechtkwamen. Ruwe olie breidde de winsten tijdens de sessie uit nadat verslaggevers president Joe Biden vroegen of de VS een Israëlische aanval op Iraanse oliefaciliteiten zouden steunen en hij antwoordde: “We zijn daarover in gesprek”.

De mogelijkheid dat Israël de Iraanse olie-infrastructuur aanvalt, doet wereldwijd de wenkbrauwen fronsen en geeft de olieprijs een behoorlijke boost”, zei analist Ipek Ozkardeskaya van Swissquote Bank.

“Het opwaarts potentieel is duidelijk aanwezig, de toenemende spanningen, in combinatie met de dreiging van lagere Iraanse voorraden, zouden de olie-‘bulls’ een extra reden moeten geven om hun tactische longposities uit te breiden”, aldus de analist. “Maar het is belangrijk om in gedachten te houden dat de winsten die worden geboekt op basis zijn van geopolitieke spanningen, die eerder vroeger dan later weer moeten worden ingeleverd”, voegde hij toe.

De november-future voor een vat ruwe olie sloot vrijdag op de New York Mercantile Exchange 0,67 dollar, ofwel 0,9 procent, hoger op 74,38 dollar. Op weekbasis sloot de olieprijs 9,1 procent hoger.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.