Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Aandacht voor cijferseizoen en Amerikaanse inflatiecijfers

Aandacht voor cijferseizoen en Amerikaanse inflatiecijfers
6 okt 2024 om 10:50

 Beleggers zullen de komende week blijven vrezen voor een escalatie van het conflict in het Midden-Oosten en daarnaast letten op de notulen van de Federal Reserve en inflatiecijfers uit de VS.

Ook gaat het cijferseizoen weer van start met op vrijdag een aantal Amerikaanse grootbanken die de boeken openen.

Maandag zijn de Chinese beurzen nog steeds gesloten en worden in de ochtend de Duitse fabrieksorders en de detailhandelsverkopen in de eurozone bekendgemaakt. In de VS staat het consumentenkrediet op de rol.

Dinsdagochtend krijgen we meer te weten over de Nederlandse consumptie van huishoudens en de inflatie tijdens september. In Duitsland staat de industriële productie geagendeerd. In de VS staat het vertrouwen onder kleine ondernemers en de stand van de handelsbalans op de agenda.

Woensdagochtend beginnen we met de Duitse export. In de VS is het dan vervolgens tijd voor de wekelijkse hypotheekaanvragen, de groothandelsvoorraden en de wekelijkse olievoorraden. De aandacht zal echter vooral worden opgeëist door de notulen van de Fed. Na het sterke banenrapport van vrijdag gelooft bijna geen econoom meer in een renteverlaging van 50 basispunten bij de volgende rentevergadering. Vrijwel iedereen gaat uit van 25 basispunten.

Donderdagochtend krijgen we meer te weten over de Nederlandse industriële productie. In de VS zal de aandacht worden opgeëist door de inflatiecijfers voor september en staan ook de wekelijkse steunaanvragen op de rol. Het is ook de dag dat het IMF de nieuwe World Economic Outlook presenteert

Ten slotte start vrijdag met de Nederlandse faillissementen en de stand van de internationale handel. In Duitsland staan de definitieve inflatiecijfers in september op de rol en in het VK krijgen we meer te weten over de stand van de handelsbalans. In de VS staan die middag de producentenprijzen op de rol, evenals het consumentenvertrouwen volgens de Universiteit van Michigan.

Cijferseizoen weer langzaam van start

Dinsdag organiseert Colruyt een buitengewone aandeelhoudersvergadering en zal in de VS PepsiCo de boeken openen.

Donderdag rapporteert Fagron een update over het derde kwartaal en zal in de VS Delta Air Lines de boeken openen. Ook wordt er die dag een evenement door Tesla georganiseerd over robottaxi’s.

Vrijdagochtend is het aan TomTom om de boeken te openen en ’s middags zal de aandacht worden opgeëist door de kwartaalcijfers van onder meer JPMorgan en Wells Fargo.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers van aandelen in dit artikel

  • BE20
    * *
  • NED25
    * *
  • Pepsico
    * *
  • Tesla Inc.
    * *
  • TomTom
    * *

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.