Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Aziatische beurzen noteren in het groen

Aziatische beurzen noteren in het groen
7 okt 2024 om 07:17

 De Japanse Nikkei index koerste maandagochtend meer dan twee procent hoger, terwijl de Hang Seng index in Hongkong meer dan een procent won. 

Aziatische beleggers lieten zich inspireren door een positieve ontvangst van het Amerikaanse banenrapport vrijdag op Wall Street, en kijken daarnaast vooruit naar een reeks van rentebesluiten in de regio.

De Bank of Korea, de Reserve Bank of New Zealand en de Reserve Bank of India maken deze week hun rentebesluit bekend. Volgens analisten gepolst door Reuters zal de Koreaanse centrale bank vrijdag de rente verlagen van 3,50 naar 3,25 procent, terwijl in Nieuw-Zeeland de rente woensdag met 50 basispunten zal worden verlaagd naar 4,75 procent. 

De Indiase centrale bank zal daarnaast woensdag naar verwachting de rente ongewijzigd laten op 6,50 procent. 

In Tokio boekte spelletjesmaker Nintendo vanochtend een koerssprong van meer dan 4 procent, nadat het Saoedische staatsinvesteringsfonds via een vertegenwoordiger dit weekend aangaf dat het zou overwegen om zijn belang “significant” te verhogen. 

De Amerikaanse olie-future koerste vanochtend 0,4 procent lager naar 74,11 dollar per vat. Afgelopen week won de future op weekbasis juist nog 9,1 procent, terwijl de markt nog altijd wacht op een reactie van Israël op een Iraanse raketaanval vorige week. Iran zou uit voorzorg vannacht het vliegverkeer hebben stilgelegd.

De Europese beurzen lijken zich op te maken voor een licht hogere opening. 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.