Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Futures wijzen op lagere opening Wall Street

Futures wijzen op lagere opening Wall Street
7 okt 2024 om 12:55

 De Amerikaanse futures wezen maandag rond het middaguur op een lagere opening van Wall Street. Beleggers zijn op zoek naar nieuwe prikkels.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd een half procent in het rood.

Vrijdag gingen aandelen nog hoger. Het positieve sentiment werd aangewakkerd door het sterker dan verwachte Amerikaanse banenrapport, waardoor de S&P 500-index voor de vierde opeenvolgende week met winst eindigde, ondanks de zorgen over de geopolitieke ontwikkelingen wereldwijd.

Naast de Fed-notulen en inflatiecijfers op respectievelijk woensdag en donderdag, staan deze week ook de eerste kwartaalresultaten weer op het menu. Vrijdag openen enkele van de grootste banken de boeken, waaronder JPMorgan, Wells Fargo, Bank of New York Mellon en BlackRock.

Strateeg Mike Wilson van Morgan Stanley zei dat de reactie op vrijdag was te verwachten, aangezien beleggers momenteel goed macronieuws ook als goed beschouwen voor de aandelenmarkten.

De Amerikaanse tienjaarsrente noteerde maandag 2 basispunten hoger op 4,011 procent, terwijl de tweejaarsrente 6 basispunten steeg tot 3,997 procent.

Op macro-economisch vlak staat maandag in de VS slechts het consumentenkrediet op de agenda.

Olie werd maandag 2,4 procent duurder op 76,19 dollar per vat.

De euro/dollar noteerde op 1,0964. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0974 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,0976 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Pfizer noteerde maandag voorbeurs 3,2 procent hoger, nadat activistische investeerder Starboard Value een belang van 1 miljard dollar in de farmaceut heeft verworven. Starboard wil dat Pfizer veranderingen doorvoert om de prestaties te verbeteren.

Arcadium Lithium steeg voorbeurs 36,0 procent, nadat mijnbouwgigant Rio Tinto interesse heeft getoond in het bedrijf. Beide partijen hebben inmiddels bevestigd dat Rio Tinto de lithiumproducent heeft benaderd over een mogelijke overname. De marktkapitalisatie van Arcadium Lithium bedroeg vrijdag aan het einde van de handel 3,31 miljard dollar.

Micron Technology noteerde voorbeurs 1,1 procent lager. Uit ingediende documenten is gebleken dat CEO Sanjay Mehrotra van plan is om voor 20 miljoen dollar aan aandelen te verkopen. NXP Semiconductors lijkt daarentegen ruim een procent hoger te openen. UBS heeft het aandeel op zijn kooplijst gezet en het koersdoel verhoogd van 275 naar 285 dollar.

Tesla verloor voorbeurs 0,4 procent. Donderdag vindt de Robotaxi Day van de fabrikant van elektrische auto’s plaats. 

DuPont daalde voorbeurs met 2,0 procent, na een adviesverlaging van Barclays van Gelijkgewogen naar Onderwogen. En Netflix verloor voorbeurs 0,8 procent, na eveneens een adviesverlaging van Barclays.

Deze week komen onder andere JPMorgan Chase, Wells Fargo, BlackRock, PepsiCo, Delta Air Lines, Bank of New York Mellon, Domino’s Pizza, Fastenal en Tilray Brands met cijfers.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot vrijdag 0,9 procent hoger op 5.751,07 punten. De Dow Jones index eindigde 0,8 procent in het groen op 42.352,75 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 1,2 procent tot 18.137,85 punten.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.