Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Hongkong onderuit door teleurstelling over uitblijven nieuwe stimuleringen

Hongkong onderuit door teleurstelling over uitblijven nieuwe stimuleringen
8 okt 2024 om 07:26

 Beleggers in Hongkong reageerden dinsdagochtend zwaar teleurgesteld, nadat een presentatie van de National Development and Reform Commission weinig details bevatte over nieuwe stimuleringsmaatregelen.

De beurs in Hongkong was de afgelopen weken meer dan 25 procent gestegen, maar opende vanochtend 10 procent lager om vervolgens het verlies te beperken tot krap 6 procent. De Shanghai Composite, die de afgelopen week de deuren gesloten hield vanwege feestdagen, had nog flink wat in te halen en opende juist 10 procent hoger, om daarna de winst te beperken tot krap 5 procent. 

De Japanse Nikkei index gaf daarnaast vanochtend ruim een procent prijs, terwijl de Indiase Nifty 50 index krap een half procent won.

Voorafgaand aan de presentatie van de Chinese autoriteiten speculeerde Morgan Stanley nog over een stimuleringspakket ter waarde van 2 biljoen Chinese yuan. Een eerste reeks aan maatregelen had volgens de zakenbank vandaag aangekondigd kunnen worden. 

Wall Street stond daarnaast maandagavond onder druk doordat beleggers in de nasleep van het sterke banenrapport gingen twijfelen aan de noodzaak van renteverlagingen, gelet op de veerkracht van de Amerikaanse economie. Sinds de vrijgave van het banenrapport vrijdag om 14:30 uur steeg de Amerikaanse tienjaarsrente van 3,87 procent tot nipt boven de 4,00 procent, voor het eerst sinds juli.

Hoofdgraadmeter S&P 500 noteerde maandagavond bij de slotzoemer 1,0 procent in het rood.

De Amerikaanse olie-future koerste vanochtend 1,6 procent lager naar 75,94 dollar per vat. Maandagavond in New York werd olie nog 3,7 procent duurder. 

De Europese beurzen lijken zich op te maken voor een lagere opening. 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.