Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Olieprijs daalt sterk

Olieprijs daalt sterk
8 okt 2024 om 22:05

 De olieprijs daalde dinsdag sterk na vijf dagen van stijgingen, op berichten dat een verwachte tegenaanval van Israël op Iran de olie-infrastructuur waarschijnlijk niet zal raken. 

De novemberfuture voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie sloot 4,6 procent lager op 73,57 dollar.

De New York Times schreef dat het Israëlische leger waarschijnlijk eerder Iraanse militaire doelen zal willen treffen, of doelen die te maken hebben met inlichtingen en politiek leiderschap dan de Iraanse olie-industrie. 

De markt is de afgelopen dagen deels gestegen op speculatie dat de olie-industrie een doelwit kon zijn van vergeldingsaanval, nadat Iran Israël bestookte met honderden raketten. Dat was weer een vergelding voor de dood van Hezbollah-leider Nasrallah door een Israëlisch bombardement. 

In de voorgaande dagen was de olieprijs met ongeveer 9 dollar per vat gestegen en daar ging dinsdag ongeveer 4 dollar van af.

Daarnaast was de afgelopen dagen een sterke rally geweest op de Chinese aandelenmarkten op de hoop op sterke stimulering van de Chinese economie door de overheid, waardoor ook de vraag naar energie zou aantrekken. Ook deze hausse zakte dinsdag in toen concrete maatregelen vooralsnog uitbleven. ​

Woensdag volgen wekelijkse cijfers over de Amerikaanse olievoorraden. Verwacht wrdt een stijging van 1,3 miljoen vaten ruwe olie, en lichte dalingen van de voorraden benzine, stookolie en diesel.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.