Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: UBS verlaagt koersdoel ING licht

Beursblik: UBS verlaagt koersdoel ING licht
9 okt 2024 om 10:43

 UBS heeft woensdag het koersdoel voor ING verlaagd van 21,00 naar 20,80 euro bij handhaving van het koopadvies. Dit bleek uit een rapport van de Zwitserse bank.

Analisten van UBS pasten de taxaties voor ING aan in aanloop naar de cijfers over het derde kwartaal, om deze in lijn te brengen met de recente ontwikkelingen in de renteswaps. Deze zullen op korte en middellange termijn een significante impact hebben, voorziet UBS, die de taxaties voor de rentebaten dit jaar met een procent verlaagde en voor volgend jaar met 3,5 procent.

De negatieve impact van de lagere renteswaps op de winst per aandeel is 3 procent dit jaar, schat UBS in, en 8 procent volgend jaar. Daarmee is UBS wat negatiever gestemd dan de consensus.

UBS verwacht verder dat ING bij publicatie van de cijfers over het derde kwartaal een nieuw inkoopprogramma van eigen aandelen zal lanceren ter waarde van 2,5 miljard euro. Dit zou in lijn met de consensus zijn.

Het aandeel ING verloor woensdag 3,4 procent op 15,50 euro. Vandaag haalde Deutsche Bank het aandeel van de kooplijst en verlaagde daarbij het koersdoel naar 17,00 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers ING Groep

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.