Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: UBS zet koopadvies op Arcadis

Beursblik: UBS zet koopadvies op Arcadis
9 okt 2024 om 10:35

 UBS is begonnen met het volgen van Arcadis met een koopaanbeveling en een koersdoel van 81,00 euro. Dit bleek woensdag uit een rapport van analist Natasha Brilliant.

Volgens de analist heeft Arcadis een sterke vrije kasstroom en dat betekent dat de schuldratio dit jaar al zal dalen onder de doelstelling die het advies- en ingenieursbureau heeft voor de middellange termijn.

Verder ziet Brilliant meer opwaarts potentieel door overnames, “maar zonder dat dit ten koste gaat van de het aandeelhoudersrendement”. 

Daarnaast laat de zogeheten book-to-bill ratio van 1,08 in het tweede kwartaal zien dat er een “sterke pijplijn met [nieuwe] projecten” is.

Ook benadrukte UBS het ESG-karakter van Arcadis met blootstelling aan ‘megatrends’ rond klimaatverandering en het terugdringen van CO2-uitstoot. Klanten van Arcadis zullen hier volgens de bank steeds meer budget voor vrijmaken. “En dat zal de autonome groei aanjagen”, voorziet Brilliant. Op middellange termijn denkt de analist dat een beoogde groei van 5 tot en met 9 procent dan ook haalbaar is.

Ondanks dit handelt het aandeel Arcadis op een korting van 24 procent ten opzichte van directe sectorgenoten en ongeveer 15 procent onder zijn eigen ‘piek-multiple’.

Kortom volgens Brilliant is Arcadis een “aantrekkelijke” investeringskans met blootstelling aan “aantrekkelijke” eindmarkten.  

Het aandeel Arcadis steeg woensdag met 1,9 procent naar 64,45 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Arcadis

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.