Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Europese beurzen hoger gesloten

Europese beurzen hoger gesloten
9 okt 2024 om 18:39

 De Europese beurzen zijn woensdag in afwachting van de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Fed hoger gesloten.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,7 procent tot 520,05 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 1,0 procent op 19.254,93 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,5 procent op 7.560,09 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,7 procent hoger op 8.243,74 punten.

“De FOMC-notulen zullen vanavond meer inzicht geven in het interne Fed-debat dat ervoor zorgde in een bijna-consensusbesluit om de beleidsrente met 50 basispunten te verlagen”, zei KBC. “De Amerikaanse inflatiecijfers van morgen kunnen mogelijk nieuwe volatiliteit veroorzaken”, voegde de bank toe.

Op macro-economisch vlak werd woensdag bekend dat de Duitse import in augustus op maandbasis met 3,4 procent gedaald, terwijl de export met 1,3 procent steeg, wat resulteerde in een overschot op de handelsbalans van 22,5 miljard euro, tegenover een overschot van 18,5 miljard dollar een maand eerder.

Olie werd woensdag 0,7 procent goedkoper op 73,11 dollar per vat. Uit de meest recente cijfers van het Amerikaanse energieagentschap EIA bleek woensdag dat de Amerikaanse voorraden ruwe olie in de VS vorige week zijn gestegen. De benzine- en distillaten voorraden daalden daarentegen

De euro/dollar noteerde op 1,0954. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0955 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0980 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Deutsche Bank heeft het advies voor ING verlaagd van Kopen naar Houden en stelde het koersdoel neerwaarts bij van 18,50 naar 17,00 euro. Analisten denken dat de winst van ING heeft gepiekt en dat zal ook snel gelden voor de aandeelhoudersbeloning. Ook UBS verlaagde het koersdoel voor de Nederlandse bank, maar herhaalde daarbij wel het koopadvies. Het aandeel ING daalde 2,5 procent.

Het Spaanse Europastry heeft besloten de aanstaande beursgang opnieuw uit te stellen, vanwege “instabiliteit van de markten”, wijzend op de geopolitieke ontwikkelingen in de wereld. Het bedrijf, dat zich specialist in diepvries bakproducten, zegt weer opnieuw naar een beursgang te willen kijken als de situatie verbetert.

Continental steeg 7,2 procent, nadat het bedrijf analisten verzekerde dat de prognose voor het hele jaar haalbaar blijft, ondanks zwakte op de automarkt. Daimler Truck steeg 2,3 procent. Siemens won 2,4 procent.

Bayer verloor 6,8 procent, nadat het Hooggerechtshof van de staat Washington zei dat het een zaak tegen Monsanto zal herzien vanwege beschuldigingen dat blootstelling aan de giftige chemicaliën van het bedrijf hersenschade bij drie onderwijzers heeft veroorzaakt. 

Rheinmetall daalde 0,6 procent en Siemens Energy won 0,5 procent.

Plaatsvervangend CEO Björn Annwall van Volvo vertrekt als onderdeel van een bredere bestuurswissel. Volvo kampt met een uitdagende automarkt. De autobouwer komt met een serie organisatorische maatregelen om de commerciële kant van het bedrijf te optimaliseren. Het aandeel Volvo steeg 0,1 procent.

In Parijs steeg Renault 3,3 procent, Unibail-Rodamco-Westfield won 1,9 procent, terwijl Teleperformance 2,1 procent lager noteerde.

Kering stelt Stefano Cantino aan als CEO van Gucci. Cantino was al plaatsvervangend topman van Gucci sinds mei, maar neemt volgend jaar definitief het stokje over van Jean-Francois Palus. Hij krijgt ook een zetel in het bestuur van Kering. Het aandeel steeg met 1,5 procent.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,5 procent hoger op 5.777,23 punten. De Dow Jones index steeg 0,7 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,4 procent in het groen.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers van aandelen in dit artikel

  • Dow Inc.
    * *
  • FR40
    * *
  • ING Groep
    * *
  • PORT20
    * *
  • Siemens
    * *
  • Unibail-Rodamco-Westfield
    * *

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.