Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Vlakke opening AEX voorzien

Vlakke opening AEX voorzien
9 okt 2024 om 08:05

 De Amsterdamse beurs gaat woensdag een vlakke opening tegemoet. Futures op de AEX noteerden ruim een half uur voor de openingsgong tot 0,1 procent in het groen. Dinsdag eindigde de hoofdgraadmeter nog 0,3 procent lager op 910,19 punten. 

De futures op de Europese beurzen lieten vanochtend een verdeeld beeld zien. Beleggers wachten op het nieuwe cijferseizoen, dat op vrijdag wordt afgetrapt met de resultaten van JPMorgan Chase, Wells Fargo en BlackRock. Ook wordt uitgekeken naar een nieuw inflatiecijfer uit de Verenigde Staten, dat op donderdag verschijnt.

Vanavond zijn er de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Reserve van 17 en 18 september. Deze kunnen inzicht geven in de mogelijke zorgen van beleidsmakers over de laatste ontwikkelingen van de economie en de arbeidsmarkt.

“Maar beleggers moeten daar ook weer niet te zwaar aan tillen”, aldus CEO Todd Ealsh van Alpha Cubed Investments. “De Fed lijkt alles onder controle te hebben.”

Geopolitieke ontwikkelingen blijven ook op de radar van beleggers staan. “Het conflict in het Midden-Oosten kan nog steeds escaleren, wat zal leiden tot een verhoogde volatiliteit, hogere olieprijzen en een sterkere dollar”, aldus analisten van CBA.

Op Wall Street was de stemming dinsdag positief, mede geholpen door een forse terugval van de olieprijs. Vrees voor een Israëlische vergeldingsaanval op de Iraanse olie-industrie vervloog.

Winsten waren er voor de zogeheten Magnificent Seven-aandelen die de Amerikaanse indices omhoog duwden.

In Azië liep de volatiliteit op de beurzen flink op vanochtend, na de verliezen een dag eerder. Beleggers reageerden dinsdag in Hongkong teleurgesteld op een presentatie van de National Development and Reform Commission die weinig details bevatte over nieuwe stimuleringsmaatregelen. Waar de beurs in Hongkong zich vanochtend herstelde, leverden de Chinese beurzen flink in, na de opleving op dinsdag.

De euro/dollar noteerde op 1,0971. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0975 en bij het sluiten van de Europese beurzen stond er 1,0972 op de borden.  

Bedrijfsnieuws

Just Eat Takeaway heeft dinsdag 5 procent van zijn aandelen ingetrokken, wat neerkomt op bijna 11 miljoen aandelen. Hierdoor zou de winst per aandeel moeten stijgen, aldus de maaltijdbezorger. 

De Amerikaanse Food and Drug Administration heeft PEF van Avantium goedgekeurd voor voedselcontacttoepassingen in de Verenigde Staten.

TomTom heeft het contract met Iveco verlengd. Dit maakte de Nederlandse navigatiespecialist woensdagochtend bekend, zonder financiële details te geven.

Slotstanden Wall Street

De S&P 500 sloot dinsdag 1,0 procent hoger op 5.741,13 punten. Technologiebeurs Nasdaq steeg 1,4 procent tot 18.182,92 punten en de Dow Jones-index won 0,3 procent tot 42.08,37 punten.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.