Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Chinese beurzen drukken het gaspedaal weer in

Chinese beurzen drukken het gaspedaal weer in
10 okt 2024 om 07:33

 De Hang Seng index in Hongkong en de Shanghai Composite noteerden donderdagochtend respectievelijk 4,2 en 3,0 procent in het groen. Sydney en Tokio wonnen daarnaast slechts enkele tienden van een procent. 

Chinese aandelen herstelden zich nadat een imposante rally woensdag een halt werd toegeroepen, met een verlies voor de Shanghai Composite van 7 procent. De rally vanaf eind september werd veroorzaakt door een reeks aan stimuleringsmaatregelen.

Het Chinese ministerie van Financiën zal zaterdag een persconferentie geven, en beleggers hopen op nog meer maatregelen die de kwakkelende economie, en vooral de vastgoedmarkt, een impuls kunnen geven. 

Vanochtend maakte de Chinese centrale bank bekend aanvragen van financiële instellingen om de liquiditeit op de aandelenmarkt te vergroten, te accepteren. Hierdoor moet het voor beleggers makkelijker worden om aandelen te kopen. 

De Amerikaanse beurzen vonden woensdagavond al de weg omhoog, na de vrijgave van de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Reserve. De Dow Jones index en de S&P 500 index sloten op hun hoogste stand ooit, met winsten van respectievelijk 1,0 procent en 0,7 procent. 

De Fed-functionarissen waren het er tijdens de beleidsvergadering op 17 en 18 september over eens dat er waarschijnlijk meer renteverlagingen zullen volgen. De Fed verlaagde de federal funds rate met 50 basispunten naar een bandbreedte van 4,75 tot 5,00 procent. 

De Amerikaanse olie-future koerste vanochtend krap een procent hoger naar 73,92 dollar per vat, na nog een daling van krap een half procent woensdagavond in New York.

De Europese beurzen lijken zich op te maken voor een licht hogere opening. 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.