Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik. ING verlaagt advies en koersdoel PostNL

Beursblik. ING verlaagt advies en koersdoel PostNL
11 okt 2024 om 12:14

 ING heeft het advies voor PostNL gereduceerd van Kopen naar Houden en het koersdoel verlaagd van 1,65 naar 1,20 euro. Dit bleek vrijdag uit een rapport van ING.

Volgens analist Marc Zwartsenburg is één van de belangrijkste invalshoeken van zijn beleggingscase zeer onzeker geworden.

Het laatste debat in de Tweede Kamer over een versoepeling van het bezorgingsmodel per post en mogelijkheden voor compensatie voor verliezen in de Universele Dienstverplichting werd niet gesteund en ingetrokken.

“Dit was een belangrijk potentieel positief punt dat aanvankelijk een grote kans van slagen had en nu op zijn best is uitgesteld, maar zonder resultaat op de korte termijn. Dit zal naar onze mening een beperking vormen”, aldus Zwartsenburg.

Dit zal het vermogen van PostNL om de benodigde kostenbesparingen te realiseren beperken. En dit is nodig om de dalingen in het postvolume te compenseren, meent de analist.

De universele postleveringsverplichting zal verliesgevend blijven en verhindert een optimale operationele planning voor boekjaar 2025 en 2026, volgens Zwartsenburg.

Dit terwijl de marges al mager zijn en er uitdagingen zijn zoals tekorten aan arbeidskrachten, dalingen van het postvolume en inflatie. Deze druk blijft de winstgevendheid beïnvloeden in een moeilijke macro-omgeving, aldus de analist van ING.

Het aandeel PostNL daalde vrijdag met 1,8 procent naar 1,18 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Aegon

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.