Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: JPMorgan verlaagt advies ArcelorMittal

Beursblik: JPMorgan verlaagt advies ArcelorMittal
11 okt 2024 om 14:24

 JPMorgan heeft het advies voor ArcelorMittal verlaagd van Overwogen naar Neutraal, terwijl het koersdoel omlaag ging van 26,00 naar 21,00 euro. Dit bleek vrijdag uit een sectorrapport van de Amerikaanse bank.

Volgens de analisten zijn er neerwaartse risico’s voor ArcelorMittal na de Amerikaanse verkiezingen, in een scenario van sterker handelsprotectionisme in de VS.

Volgens JPMorgan gaat 10 procent van de leveringen van ArcelorMittal rechtstreeks naar de VS en die zouden onder druk komen te staan wanneer er hogere importtarieven worden ingevoerd. Voormalig president Donald Trump heeft dat als speerpunt in zijn verkiezingscampagne.

Kijkend naar de cijfers over het derde kwartaal die binnenkort verschijnen, rekent JPMorgan op een EBITDA-resultaat van 1,44 miljard dollar, waarmee de bank 1 procent boven de consensus zit. In het tweede kwartaal boekte ArcelorMittal een EBITDA van 1,86 miljard dollar.

Over heel 2024 zou de EBITDA uit moeten komen op 6,7 miljard dollar, volgens de Amerikaanse bank.

De vrije kasstroom zou volgens JPMorgan ruimschoots zijn gehalveerd van 88 miljoen dollar in het tweede kwartaal tot 42 miljoen dollar in het derde kwartaal en moet over heel 2024 uitkomen op 206 miljoen dollar. Volgens de analisten ligt ArcelorMittal op koers om tussen 2024 en 2025 een vrije kasstroom van circa 280 miljoen dollar te genereren.

Verder verwachten de analisten van JPMorgan dat de nettoschuld van ArcelorMittal op kwartaalbasis is opgelopen van 5,2 naar 6,4 miljard dollar.

ArcelorMittal opent op 7 november de boeken. Het aandeel steeg vrijdag met 0,7 procent op 22,76 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Arcelor Mittal

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.