Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

IQ Fondsbeheer BV lanceert het IQ Fonds: “ons trackrecord bewijst dat 20% per jaar echt haalbaar is.”

IQ Fondsbeheer BV lanceert het IQ Fonds: “ons trackrecord bewijst dat 20% per jaar echt haalbaar is.”
14 okt 2024 om 10:38

Het nieuwe fonds, dat dus de naam IQ Fonds gaat dragen start per 1 november, zo meldt Ynvest.Finance. Het fonds is een initiatief van Maurizio Deho (tevens CEO van IQ Fondsbeheer).

Maurizio Deho heeft bijna dertig jaar ervaring in de financiële wereld. Hij werkte bij grote banken zoals Banca Nazionale del Lavoro en Bank Julius Baer, waar hij zich specialiseerde in valutahandel en risicobeheer. Met het IQ Fonds, een beleggingsfonds gericht op het genereren van hoge rendementen met behulp van optiestrategieën, wil hij ook particulieren laten meeprofiteren van de institutionele strategiën voor de valutahandel.

Risicobeheersing

Deho: “Na jarenlang voor grote instellingen te hebben gewerkt, zag ik kans om een fonds te creëren dat aanzienlijke rendementen kan realiseren, terwijl de risico’s toch zorgvuldig worden beheerd. Dat is precies wat IQ Fonds doet. De valutamarkt is de meest liquide en volatiele markt ter wereld en dus voor dit fonds ook de meest belangrijke markt. Die volatiliteit, waar veel beleggers huiverig voor zijn, is juist een kans. Door slim gebruik te maken van optiestrategieën kunnen we die volatiliteit in ons voordeel laten werken.

We gebruiken opties zowel om aan te verdienen als om onze risico’s te beperken. We kopen call-opties om te profiteren van koersstijgingen en put-opties om te profiteren van koersdalingen, hierdoor blijft een verlies ook beperkt tot de betaalde premie. Vervolgens kunnen we gedurende de looptijd kopen/verkopen tegen onze eigen opties zodra deze ‘in the money’ zijn, zo verhogen we ons rendement substantieel. En dat is gebleken. Tussen 1 januari 2021 en 30 juni 2024 behaalde deze strategie, die de basis vormt voor IQ Fonds, een +195,97. Risicobeheersing is daarbij essentieel, zonder dat is er geen rendement.’

Obligaties

Naast participaties in het fonds, geeft IQ Fondsbeheer B.V. maximaal 200 obligaties uit aan beleggers. In tegenstelling tot het fonds, waarbij pas vanaf E100.000 kan worden ingestapt, zijn de obligaties al vanaf E10.000 beschikbaar. De obligaties betalen een rendement van 12% op jaarbasis, per kwartaal uitgekeerd.

AIFMD en Bafin

IQ Fondsbeheer B.V. heeft een AIFMD registratie aangevraagd en verkregen van de Autoriteit Financiële Markten onder het ‘light-regime’ voor het aanbieden van participaties in het fonds. “We hebben enorm veel vertrouwen in ons product en de vraag ernaar. Nederland is voor ons de eerste stap, we hebben het proces voor een extra registratie in Duitsland bij de BAFIN namelijk al in gang gezet”, besluit Deho.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.