Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Valuta: Euro deze week in teken van rentebesluit ECB

Valuta: Euro deze week in teken van rentebesluit ECB
14 okt 2024 om 11:41

 Het rentebesluit van de ECB is deze week waarschijnlijk het belangrijkste evenement met een neerwaarts risico voor de euro. Dit stelden analisten van Monex Europe maandag in hun dagelijkse rapport.

Monex verwacht een verlaging van de rente van 25 basispunten, vergezeld van een signaal dat de centrale bank van plan is om het tempo van de versoepeling op te voeren.

“Als we gelijk hebben, dan zou dit neerwaartse risico’s voor de euro met zich meebrengen, hoewel dit grotendeels afhankelijk is van hoe agressief de toon van voorzitter Lagarde donderdag zal zijn in de toelichting op het besluit”, aldus Monex.

De dollar zou deze week volgens analist Paul Meckel van HSBC steun kunnen halen uit een speech van Fed-gouverneur Christopher Waller later vandaag als hij daarbij pleit voor een geleidelijke verlaging van de belangrijkste rente.

Britse banencijfers, inflatiedata en de detailhandelsverkopen kunnen komende week in het VK mogelijk richting geven aan het pond.

De euro noteerde maandag ten opzichte van de dollar vrijwel stabiel op 1,0934, terwijl de Europese munt ten opzichte van de Japanse yen 0,1 procent steeg tot 163,36. De dollar steeg ten opzichte van de yen met 0,2 procent tot 149,37. De euro noteerde tegenover het pond stabiel op 0,8370 en ook de dollar noteerde ten opzichte van het pond ongewijzigd op 0,7653.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.