Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Alfen presenteert nieuwe doelen en kostenbesparingen

Alfen presenteert nieuwe doelen en kostenbesparingen
15 okt 2024 om 07:23

 Alfen blijft inzetten op zijn bestaande drie markten en wil onder meer door kostenbesparingen weer tot een duurzame winstgevende groei komen. Dit is de uitkomst van een evaluatie die het bedrijf uitvoerde samen met een externe consultant. Dit maakte Alfen dinsdagochtend bekend, samen met enkele nieuwe doelstellingen.

We zitten in de laatste fase van onze strategische evaluatie, aldus CEO Marco Roeleveld, “maar we zijn zeker dat we met de bestaande drie productielijnen doorwillen”.

Dit betekent dat Alfen actief blijft in Smart Grid Solutions, Energieopslagsystemen en het opladen van elektrische voertuigen.

Alfen mikt op een hoge enkelcijferige EBITDA-marge in 2025, wat gepaard gaat met “een beperkte omzetgroei” van 2024 tot 2025 als gevolg van “zwakte in de markt voor elektrische voertuigen en volatiliteit in de markt voor energieopslagsystemen”.

Verder blijft Alfen werk maken van het kostenbesparingsprogramma, om de arbeids- en operationele kosten terug te dringen. Alfen wil het personeelsbestand met 15 procent verkleinen en onderhandelt hierover met de ondernemingsraad en de vakbonden. Naar verwachting worden deze onderhandelingen voor het einde van november afgerond.

“Samen zullen deze maatregelen Alfen in staat stellen om goed gepositioneerd te blijven en sterk concurrerend alsook winstgevend op lange termijn in onze markten”, aldus topman Roeleveld.

Ondertussen is Alfen nog in gesprek over een nieuwe bankconvenant. Daarvan maken de nieuwe doelstellingen en maatregelen deel uit. “De gesprekken vorderen zoals gepland”, merkte Alfen op.

Meer details en doelstellingen voor de middellange termijn wil Alfen bij de jaarcijfers op 13 februari communiceren.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Boeing

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.