Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: ABN AMRO Oddo zet Philips op de kooplijst

Beursblik: ABN AMRO Oddo zet Philips op de kooplijst
15 okt 2024 om 10:32

 ABN AMRO Oddo heeft het advies voor Philips verhoogd van Neutraal naar Outperform en het koersdoel bijna verdubbeld van 23,00 naar 40,00 euro. Dit bleek dinsdag uit een analistenrapport van de bank.

Het wereldwijde herstel- en vervangingsprogramma is nu bijna voltooid. Bovendien heeft Philips afspraken gemaakt over de afronding van deze kwestie met onder meer de Amerikaanse overheid. 

Hoewel er waarschijnlijk nog wel wat nieuws zal komen over de resterende juridische procedures en mogelijke nieuwe, kleinere terugroepacties, denkt ABN AMRO dat deze vanaf nu ruimschoots binnen de ‘normale modus operandi’ van een medtechbedrijf zullen vallen.

Ondanks alle ruis die de terugroepacties in de afgelopen jaren opleverden, zag ABN AMRO dat de onderliggende prestaties van Philips in lijn waren met die van sectorgenoten.

Ook bleef Philips investeren in innovatie, waardoor het zijn dominante marktleidende positie op het gebied van IGT en Monitoring in de afgelopen vier jaar verder kon uitbreiden. Daarnaast is het Amsterdamse bedrijf volgens de analisten ook goed gepositioneerd op het gebied van MRI en Ultrasound.

ABN AMRO wees er verder op dat Philips het personeelsbestand in 2023 en 2024 met 10.000 heeft teruggebracht. Maar volgens de bank kan er nog eens 10 procent af.

Ook vindt ABN AMRO dat Philips meer werk moet maken van fusies & overnames, om bij zijn concurrenten aan te haken in absolute omvang.

Ten slotte wezen de analisten erop dat het aandeel tegen een korting van circa 35 procent noteert ten opzichte van concurrenten. En dat terwijl Philips onderliggend in lijn met deze concurrenten presteerde en er een geloofwaardig plan ligt om de marge terug te brengen naar het sectorgemiddelde, aldus ABN AMRO.

De bank verhoogde dinsdag de verwachting voor de EBITDA voor 2026 met 13 procent en die voor de EBIT met 16 procent. Ook voor 2027 zijn de analisten positief gestemd.

Het aandeel Philips noteerde dinsdag 2,5 procent hoger op 30,11 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.