Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Citigroup boekt meevallende winst

Citigroup boekt meevallende winst
15 okt 2024 om 14:34

 Citigroup heeft in het derde kwartaal van 2024 een lagere winst geboekt, die wel beter was dan verwacht, terwijl de omzet licht steeg. Dit bleek dinsdag uit de resultaten van de Amerikaanse bank.

“In een cruciaal jaar, bevat dit kwartaal meerdere bewijzen dat we de juiste richting ingaan en dat onze strategie aan kracht wint”, zei CEO Jane Fraser in een toelichting.

In het kwartaal kwam de nettowinst uit op 3,2 miljard dollar, van 3,5 miljard dollar een jaar eerder. De winstdaling werd voornamelijk veroorzaakt door hogere kredietkosten, maar ook gedeeltelijk gecompenseerd door hogere opbrengsten en lagere operationele kosten, aldus Citigroup.

De winst per aandeel kwam uit op 1,51 dollar, van 1,63 dollar een jaar eerder, waar analisten geraadpleegd door FactSet rekenden op 1,31 dollar.

De omzet verbeterde met 1 procent op jaarbasis, van 20,1 naar 20,3 miljard dollar, waar de markt uitging van 19,9 miljard dollar.

Bij Markets stegen de opbrengsten in het derde kwartaal licht, vooral te danken aan de groei van 32 procent in aandelen. De inkomsten van Investment Banking stegen met 31 procent en bij de vermogensbeheertak kwam de omzet op jaarbasis 9 procent hoger uit.

De netto-rentebaten daalden op jaarbasis met 5 procent tot 2,7 miljard dollar. Op kwartaalbasis was sprake van een stijging van 4 procent.

De operationele kosten daalden op jaarbasis met 2 procent tot 13,3 miljard dollar. De totale voorziening van Citigroup voor kredietverliezen bedroeg aan het einde van het kwartaal ongeveer 22,1 miljard dollar, vergeleken met 20,2 miljard dollar aan het einde van de periode vorig jaar.

Het aandeel Citigroup steeg in de voorbeurshandel met 2,1 procent.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Citigroup

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.