Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Fastned groeit harder dan de markt

Fastned groeit harder dan de markt
15 okt 2024 om 07:54

 Fastned is in het derde kwartaal van 2024 iets harder gegroeid dan de markt. Dit bleek dinsdag voorbeurs uit de cijfers van de exploitant van snellaadstations.

Fastned leverde 38,5 procent meer hernieuwbare energie, namelijk 35,5 GWh, en verwerkte 1,25 miljoen laadsessies, een plus van 32,6 procent. Eind september kende Fastned 474.122 actieve klanten.

Daarmee groeide Fastned opnieuw sneller dan de markt voor elektrische auto’s, die volgens het bedrijf met 34 procent groeide. “Fastned blijft de groei van de EV-vloot overtreffen”, aldus het bedrijf.

Dit leverde een kwartaalomzet op van 21,9 miljoen euro, 44,0 procent meer dan in het derde kwartaal van 2023. 

De verkopen per station bleven groeien, maar wel net iets minder hard dan de groei van de BEV-penetratie. De geleverde energie per station steeg met 19 procent jaar-op-jaar.

Fastned verwacht dit jaar 39 tot 54 nieuwe stations te openen. In het derde kwartaal kwamen er 8 stations bij en waren er eind september 326 operationeel. Er zitten nog 523 stations in de pijplijn.

Ter financiering is Fastned op dit moment bezig met de uitgifte van nieuwe obligaties die een rente van 6 procent per jaar bieden met een looptijd tot eind oktober 2029.

“Fastned heeft de missie om de overgang naar elektrische mobiliteit te versnellen en we laten verdere groei zien op weg naar het doel om in 2030 1.000 snellaadstations in Europa te hebben. Het winnen van hele mooie locaties in Londen, Denemarken en Zwitserland in de afgelopen periode, laat zien dat tender-instanties in heel Europa de kwaliteit van Fastned’s laadervaring erkennen”, zei CEO Michiel Langezaal in een toelichting.

Fastned mikt voor dit jaar op een positieve onderliggende EBITDA en voor 2025 verwacht het bedrijf een operationele EBITDA-marge van meer dan 40 procent, zo liet Fastned eerder al weten. Dinsdag gaf Fastned hier geen update over.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Fastned

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.