Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Update: Boeing sluit kredietfaciliteit af en plant emissie

Update: Boeing sluit kredietfaciliteit af en plant emissie
15 okt 2024 om 13:28

 Boeing heeft een aanvullende kredietfaciliteit afgesloten ter waarde van 10 miljard dollar met verschillende banken en wil tot 25 miljard dollar ophalen met een kapitaaluitgifte, zodat de geplaagde vliegtuigbouwer weer wat lucht heeft om de financiële klappen op te vangen van een voortdurende staking. Dit werd dinsdag bekend via verschillende registraties bij de US Securities and Exchange Commission.

Boeing heeft de kredietovereenkomst gesloten met BofA Securities, Citibank, Goldman Sachs Lending Partners en JPMorgan Chase Bank.

De vliegtuigbouwer betaalt een financieringsvergoeding van 0,5 procent van de totale hoofdsom, evenals een looptijdvergoeding van 0,5 tot 1,00 procent van het totale bedrag aan uitstaande voorschotten en ongebruikte verplichtingen onder de overeenkomst.

De overeenkomst bevat verder convenanten die Boeing beperken in haar mogelijkheden om nieuwe schulden aan te gaan voor meer dan 60 procent van haar totale kapitaal, om pandrechten aan te gaan van meer dan 250 miljoen dollar, of om te fuseren of te combineren met een ander bedrijf tenzij Boeing de overlevende entiteit is.

De emissie kan een combinatie zijn van aandelen en obligaties en zal niet hoger zijn dan 25 miljard dollar, aldus Boeing in een document ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission.

Boeing maakte eind vorige week bekend dat het ongeveer 17.000 banen zal schrappen en dat het de lancering van zijn 777X uitstelt. Als gevolg daarvan moet het bedrijf voor miljarden aan afschrijvingen doen, die in het derde kwartaal naar verwachting zullen leiden tot een verlies per aandeel van bijna 10 dollar.

Afgelopen week liepen de onderhandelingen tussen Boeing en de vakbondsleiders vast, waardoor de hoop op een snel einde van de staking van 33.000 personeelsleden is afgenomen. Ondertussen ligt de productie van de meeste vliegtuigen al weken stil.

Het aandeel Boeing steeg dinsdag in de voorbeurshandel even met 2,8 procent, maar noteert inmiddels 0,7 procent hoger.

Update: om toe te voegen dat Boeing ook een kapitaaluitgifte doet.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.