Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Verdeeld beeld op Aziatische beurzen en scherpe daling olieprijs

Verdeeld beeld op Aziatische beurzen en scherpe daling olieprijs
15 okt 2024 om 07:27

 Tokio en Sydney koersten dinsdagochtend onder aanvoering van techaandelen overtuigend hoger, met respectievelijk winsten van 1,4 procent en 0,9 procent, terwijl de Chinese beurzen juist een stap terug deden. Hongkong verloor 1,3 procent. 

De olie-future koerste vanochtend met bijna 4 procent scherp lager naar 71,06 dollar per vat. Maandagavond werd de future al 2,3 procent goedkoper verhandeld. 

The Washington Post meldde op basis van bronnen dat de Israëlische premier Benjamin Netanyahu vorige week tegen de Amerikaanse president Joe Biden telefonisch zou hebben gezegd geen Iraanse olie-installaties of nucleaire sites aan te vallen, als vergeldingsactie van de raketaanval van Iran van ruim anderhalve week geleden.

Op Wall Street koerste chipgigant Nvidia maandag naar een nieuw record. Jensen Huang, topman van ’s werelds belangrijkste producent van  chips voor kunstmatige intelligentie (AI), nam zorgen onder beleggers over de Blackwell-chip, die eerder dit jaar werd gepresenteerd, overtuigend weg. De vraag naar de meeste geavanceerde chip is “waanzinnig” en de productie ligt op volle toeren, aldus Huang.

Nvidia was maandagavond een aanjager voor techbeurs Nasdaq, dat krap een procent steeg. Financiële waarden presteerden daarnaast ook goed en de S&P en de Dow sloten op hun hoogste stand ooit. Ook voor het weekend sloot Wall Street al met records.

De Europese beurzen lijken zich op te maken voor een hogere opening. 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.