Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: Bank of America verlaagt koersdoel ASML stevig

Beursblik: Bank of America verlaagt koersdoel ASML stevig
16 okt 2024 om 14:35

 Bank of America heeft het koersdoel voor ASML stevig verlaagd, van 1.064 naar 870 euro, maar handhaafde het koopadvies. Dit bleek woensdag uit een rapport van analist Didier Scemama.

Nadat ASML dinsdag de omzetoutlook voor 2025 verlaagde, besloot Scemama om zijn winstraming voor volgend jaar met 25 procent naar beneden bij te stellen naar 23 euro en met 12 procent voor 2026 naar 30,49 euro.

De reden voor de voorzichtige toon die ASML aansloeg, schreef Bank of America toe aan het uitstel van opdrachten door Intel en Samsung, en mogelijk in mindere mate TSMC. Verder daalde de omzet in China scherp, nu daar een normalisatie plaatsvindt, nadat Chinese klanten uit vrees voor nieuwe exportrestricties voorraden opbouwden. De verkoopmix was verder ongunstig en de operationele kosten vielen hoger uit.

“De markt kijk nu naar 2026, en hoe groot het herstel zal zijn, en de beleggersdag medio november”, aldus de analist. Volgens Scemama zou het een flinke opluchting zijn als ASML tijdens de beleggersdag de outlook voor 2030 herhaalt. Voor dat jaar mikt ASML vooralsnog op een omzet van 44 tot 60 miljard euro.

Het aandeel ASML daalde woensdagmiddag met 4,0 procent naar 641,50 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.