Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: solide resultaten NSI

Beursblik: solide resultaten NSI
16 okt 2024 om 09:30

 NSI heeft in het derde kwartaal solide resultaten geboekt, die in lijn waren met de verwachtingen. Dit stelde analist Vincent Koppmair van Degroof Petercam woensdag in een rapport.

De EPRA-winst per aandeel stabiliseert en daalde nog slechts 2 procent tegen 10 procent in de eerste jaarhelft, gesteund door het inkoopprogramma van eigen aandelen en een betere kostenbeheersing, aldus de analist. 

NSI mikt voor dit jaar nu op een EPRA-winst per aandeel van 1,95 tot 2,05 euro. Een kwartaal eerder werd de outlook ook al verhoogd, toen naar 1,90 tot 2,00 euro, terwijl daarvoor rekening werd gehouden met 1,85 tot 2,00 euro per aandeel.

Die tweede outlookverhoging is een positief signaal, stelde Koppmair. 

Er waren geen herwaarderingen in de portefeuille, maar NSI liet eerder doorschemeren dat andere kantooreigenaren in Nederland positieve herwaarderingen lieten zien. “Dit kan een signaal zijn dat de waardering van de totale portefeuille weliswaar stabiel bleef, maar ook dat de kantoorportefeuille begint te stabiliseren.”

“De toon van het bestuur is positiever. Er wordt zelfs gesproken over aantrekkelijke deals in de markt, dus NSI kan mogelijk ook zijn slag gaan slaan. Het is een positief signaal dat de markt lijkt uit te bodemen en dat waardetoevoegende deals mogelijk op komst zijn. Dit kan de interesse van beleggers in het aandeel weer gaan aanwakkeren”, concludeerde Koppmair. 

Degroof handhaafde het Houden advies op NSI met een koersdoel van 24,00 euro. Het aandeel koerste woensdagochtend 1,5 procent hoger op 20,65 euro.  


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers NSI

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.