Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Japanse beurs onder druk

Japanse beurs onder druk
16 okt 2024 om 07:30

 De Japanse beurs stond woensdag onder druk, terwijl andere beurzen in Azië wat hoger koersten.

De Nikkei-index verloor 1,7 procent op 39.253,03 punten. De machine-orders in Japan zijn in augustus gedaald, na een pas op de plaats in juli, zo bleek vanochtend. De machine-orders daalden in augustus met 3,0 procent.

Wall Street deed op dinsdag ook een flinke stap terug. Volgens marktanalist Matt Simpson van Forex.com werd het sentiment geraakt door mediaberichten dat de Amerikaanse overheid overweeg de export van AI-chips te beperken. 

Ook waren er flink tegenvallende cijfers van ASML, die per ongeluk een dag eerder verschenen dan gepland. “Er blijven sterke ontwikkelingen en opwaarts potentieel in AI, maar andere marktsegmenten herstellen langzamer dan eerder werd verwacht. Dit zal naar verwachten in 2025 voortduren, wat leidt tot voorzichtigheid bij klanten”, waarschuwde ASML. Het aandeel verloor 16 procent in New York en trok de hele sector mee in het rood.

De SSE Composite wist vanochtend nog een bescheiden plus te boeken op 3.203,03 punten, terwijl de Hang Seng-index 0,4 procent steeg tot 20.402,29 punten.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.