Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

NSI positiever over winstontwikkeling

NSI positiever over winstontwikkeling
16 okt 2024 om 07:19

 NSI is woensdag positiever geworden over de winstontwikkeling dit jaar en verhoogde de outlook voor de EPRA-winst per aandeel. Dit bleek uit cijfers van het vastgoedfonds.

NSI mikt voor dit jaar nu op een EPRA-winst per aandeel van 1,95 tot 2,05 euro. Een kwartaal eerder werd de outlook ook al verhoogd, toen naar 1,90 tot 2,00 euro, terwijl daarvoor rekening werd gehouden met 1,85 tot 2,00 euro per aandeel.

CEO Bernd Stahli sprak woensdag van een goede prestatie in het derde kwartaal, wijzend op een sterke operationele groei en lage onderhoudskosten. 

In het afgelopen kwartaal boekte NSI een EPRA-winst per aandeel van 0,60 euro, waardoor er na negen maanden 1,51 euro per aandeel onder de streep stond. “Dit is een goed resultaat en we zijn optimistisch over de kansen later dit jaar en in 2025”, aldus Stahli. Een jaar eerder boekte NSI in de eerste negen maanden nog een EPRA-winst per aandeel van 1,54 euro. 

De huurinkomsten bedroegen over de verslagperiode 44,2 miljoen euro, goed voor een stijging van 2,6 procent. Op vergelijkbare basis stegen de huurinkomsten zelfs met 2,8 procent. 

Het directe resultaat liep terug met 3,8 procent tot krap 30 miljoen euro. Het indirecte resultaat was nog steeds negatief met 19,6 miljoen euro. Dit resultaat was een jaar eerder evenwel 112,7 miljoen euro negatief. Daardoor verbeterde het totale resultaat tot 10,2 miljoen euro positief tegen 81,8 miljoen euro negatief een jaar eerder. 

De schuldratio of ‘loan to value’ bedroeg 33,5 procent. Dit was in 2023 aan het einde van het derde kwartaal nog 33,0 procent. 


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Alfen

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.