Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Olieprijs lager gesloten

Olieprijs lager gesloten
16 okt 2024 om 20:56

 De prijs voor een vat ruwe olie is woensdag voor de vierde opeenvolgende sessie lager gesloten, na de forse verliezen een dag eerder, die werden veroorzaak door nieuwsberichten dat Israël geen Iraanse oliefaciliteiten zal aanvallen.

Hoewel de onzekerheid over een breder conflict in het Midden-Oosten blijft bestaan, is de focus in de markt teruggekeerd naar de onzekere vraagvooruitzichten, met name vanuit China, ’s werelds grootste ruwe olie-importeur.

WTI en Brent daalden dinsdag meer dan 4 procent, na nieuwsberichten dat Israël heeft aangegeven geen Iraanse olie-installaties aan te gaan vallen uit wraak op de raketaanval op 1 oktober. De angst dat een verdere intensivering van het conflict de ruwe-oliestromen uit de regio zou treffen, wakkerde een ruwe olie-rally aan eerder in de maand.

De spanningen tussen Israël en Iran blijven echter hoog en verdere escalatie zou de olieprijs opnieuw kunnen ondersteunen, aldus analisten.

“Aan de vraagzijde zoeken marktdeelnemers naar duidelijkere signalen over het fiscale beleid van China, aangezien onzekerheden over het economisch herstel de verwachtingen voor de vraag naar olie beïnvloeden”, zei Christopher Tahir van Exness. 

“zowel de OPEC als het Internationaal Energieagentschap hebben hun prognoses voor de wereldwijde groei van de vraag naar olie in 2024 verlaagd, voornamelijk vanwege verwachte veranderingen in de Chinese consumptie”, voegde hij toe.

De november-future voor een vat ruwe olie sloot woensdag op de New York Mercantile Exchange 0,19 dollar, ofwel 0,3 procent, lager op 70,39 dollar.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.