Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: aantrekkelijke overname voor Aperam

Beursblik: aantrekkelijke overname voor Aperam
17 okt 2024 om 10:34

(ABM FN) De overname van Universal Stainless & Alloy Products is voor Aperam een strategisch interessante stap, die het profiel van het bedrijf versterkt, door de grotere blootstelling aan legeringen, luchtvaart en Noord-Amerika. Dat stelden analisten van Degroof Petercam donderdag in een rapport. 

Dit betekent een bredere geografische spreiding, meer producten en meer sectoren, met name de luchtvaartindustrie. Het EBITDA-resultaat stijgt hierdoor met zo’n 12 procent, zo verwacht analist Frank Claassen van Degroof Petercam.

De prijs die Aperam betaalt, lijkt redelijk, gezien de ruimte die het bedrijf ziet voor synergievoordelen. De fabrikant repte vanochtend van 30 miljoen dollar per jaar.

Als die worden behaald, betaalt Aperam ongeveer 5,5 keer het EBITDA-resultaat. Dat is niet erg veel in deze sector, meent de analist.

Hoewel de schuldratio tijdelijk lijkt te verdubbelen, blijft deze binnen de perken en Claassen noemde het positief dat Aperam zijn aantrekkelijke dividendbeleid voortzet.

Degroof Petercam handhaafde het Houden advies met een koersdoel van 30,00 euro, omdat de markt voor Aperam uitdagend blijft, vooral in Europa.

Het aandeel Aperam noteerde donderdag 0,2 procent hoger op 25,40 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.