Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: weer koersdoelverlagingen voor ASML

Beursblik: weer koersdoelverlagingen voor ASML
17 okt 2024 om 07:45

 Berenberg en Jefferies hebben donderdag hun koersdoel voor ASML verlaagd. Dit bleek uit rapporten van de twee zakenbaken.

Berenberg verlaagde het koersdoel van 945 naar 800 en Jefferies besloot om het koersdoel zelfs te verlagen van 1.260 naar 760 euro. Beide banken handhaafden wel hun koopadvies op het aandeel.

Volgens analist Tammy Qiu van Berenberg is de verlaagde outlook van ASML voor 2025, van een omzet van 30 tot 35 miljard euro, haalbaar, maar is er meer duidelijkheid nodig over de outlook van 2030, als AMSL een omzet van 44 tot 60 miljard euro wil realiseren. Daarover hoopt de analist tijdens de beleggersdag in november meer duidelijkheid te krijgen. “Het management zal de groeiaanjagers voor 2030 moeten toelichten […] zodat beleggers weer vertrouwen krijgen in het aandeel.”

Jefferies sprak daarnaast van een “teleurstellende” verlaging van de outlook voor 2025. Maar volgens analist Janardan Menon is dit te wijten aan specifieke zaken bij Samsung en Intel en mogelijke nieuwe exportrestricties voor China. “En niet aan structurele tegenwind.”

Toch zal het aandeel op korte termijn weinig opwaarts potentieel kennen, voorziet de analist. Hij denkt nog altijd dat de omzet in 2025 hoger zal liggen dan het middenpunt van de nieuwe outlook. En voor 2026 rekent Menon op een omzetgroei van 11 procent.

ASML is niet langer de topfavoriet van Jefferies. 

Het aandeel ASML sloot woensdag op 633,90 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.