Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Futures hoger in afwachting van eerste cijfers Big Tech

Futures hoger in afwachting van eerste cijfers Big Tech
17 okt 2024 om 12:53

 De Amerikaanse beurzen gaan donderdag een hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,4 procent in het groen.

De hogere futures volgen op solide cijfers van enkele Amerikaanse grootbanken. Zo won zakenbank Morgan Stanley 6,5 procent op woensdag. Ook United Airlines werd met een plus van 12,4 procent goed beloond voor de kwartaalcijfers. Dit hielp de Dow Jones-index opnieuw aan een record. Smallcap-index Russell 2000 steeg tot het hoogste niveau in twee jaar.

Beleggers maken zich na de bankcijfers nu op voor resultaten van grote techbedrijven. Netflix zal de eerste van de Magnificent Seven zijn dat met resultaten komt. Die staan gepland voor nabeurs.

Vanochtend kwam TSMC met een geruststellende update, waaruit blijkt dat de vraag naar geavanceerde AI-chips hoog blijft en dat lijkt chippers vandaag te zullen ondersteunen. Beleggers hadden het nieuws ook nodig, na een teleurstellende update van ASML eerder deze week. Het aandeel verloor in enkele dagen ruim 20 procent van zijn beurswaarde.

Op macro-economisch vlak wordt uitgekeken naar de detailhandelsverkopen.

“Beleggers lijken hun optimisme over de Amerikaanse economie nog niet te verliezen”, zei beleggingsadviseur Justin Blekemolen van Lynx. “Het huidige Goldilocks-klimaat, biedt een ideale omgeving voor aandelen.”

In Europa komt de Europese Centrale Bank vanmiddag met een rentebesluit. Naar verwachting zal de centrale bank opnieuw de rentes verlagen, dit keer met 25 basispunten.

“Ook al is deze beslissing voor sommigen nog geen uitgemaakte zaak, het uitblijven van een renteverlaging zou door de markten zeer slecht worden ervaren”, waarschuwde hoofdeconoom Bernard Keppenne van CBC Banque.

Het muntpaar euro/dollar koerste rond een niveau van 1,0853. De olieprijzen stegen licht.

Bedrijfsnieuws

Nokia, dat een notering heeft op Wall Street, verloor in Europa al 5 procent na een 19 procent omzetdaling in de belangrijke mobiele netwerkdivisie.

Uber heeft een bod overwogen op reiswebsite Expedia, zo meldde The Financial Times woensdagavond. Het aandeel Uber daalde voorbeurs, terwijl Expedia juist 7,7 procent steeg.

Trump Media & Technology lijkt de koerswinsten verder uit te gaan breiden vandaag. Het aandeel won deze week al bijna 90 procent.

Alcoa boekte weer winst in het afgelopen kwartaal. Het aandeel steeg voorbeurs met 5 procent.

Lucid maakte voorbeurs een koersval van maar liefst 15 procent, nadat de elektrische autobouwer rekening houdt met significant grotere verliezen dan gedacht. Ook werd er een emissie aangekondigd. Er worden meer dan 262 miljoen aandelen uitgegeven.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index steeg woensdag 0,5 procent tot 5.842,47 punten, de Dow Jones index won 0,8 procent op 43.077,70 punten en de Nasdaq sloot 0,3 procent hoger op 18.367,08 punten.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.