Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Netflix overtreft verwachtingen en verhoogt de outlook

Netflix overtreft verwachtingen en verhoogt de outlook
17 okt 2024 om 22:32

 Het aandeel Netflix is donderdag nabeurs gestegen, nadat het de verwachtingen qua cijfers overtrof en de outlook verbeterde.

Het aandeel steeg ongeveer 4,0 procent in de handel nabeurs, na een daling van 2,0 procent in de reguliere handel.

Een aantal van ruim 5 miljoen abonneerde zich op de streamingdienst. Dit bracht het totaal op 282,7 miljoen betalende abonnees. De consensus lag op 281,7 miljoen nieuwe abonnees.

Vanaf het eerste kwartaal van 2025 stopt Netflix met het rapporteren van kwartaalabonnee aantallen. Het bedrijf zei dat het zich richt op omzet en operationele marge als belangrijkste financiële maatstaven. Het zei dat het betrokkenheid, of de tijd die aan de service wordt besteed, zal gebruiken als maatstaf voor klanttevredenheid.

In het derde kwartaal was de omzet met 15 procent gestegen naar 9,83 miljard dollar, wat hoger was dan de verwachtingen van analisten van 9,77 miljard dollar.

De aangepaste winst per aandeel kwam uit op 5,40 dollar per aandeel, waarbij de consensus lag op 5,12 dollar per aandeel.

Verder kwam de vrije kasstroom hoger uit dan een jaar geleden op 2,2 miljard dollar.

Outlook

Voor het vierde kwartaal van 2024 verwacht het bedrijf een omzetgroei van 15 procent op jaarbasis. Op een F/X-neutrale basis vertaalt dit zich in een omzetgroei van 17 procent.

Voor het volledige jaar 2024 verwacht het bedrijf een omzetgroei van 15 procent, gebaseerd op de wisselkoersen aan het eind van het derde kwartaal in 2024. Dat was eerder 14 tot 15 procent.

Netflix houdt rekening met een operationele marge van 27 procent voor het boekjaar 2024, gebaseerd op de wisselkoersen van 1 januari 2024, een lichte stijging van de eerdere voorspelling van 26 procent.

Ten slotte voorspelde het bedrijf voor  2025 voorspellen we op basis van de F/X-koersen van eind september een omzet van 43 miljard tot 44 miljard dollar, wat een groei zou betekenen van 11-13 procent ten opzichte van onze omzetverwachting voor 2024 van 38,9 miljard dollar.

Netflix verwacht dat de omzetgroei zal worden aangedreven door een gezonde toename van betaalde lidmaatschappen en een hogere opbrengst per abonnee.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Netflix Inc.

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.