Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Nokia tempert winstverwachtingen

Nokia tempert winstverwachtingen
17 okt 2024 om 13:11

 Nokia heeft de winstverwachtingen voor heel dit jaar getemperd, nadat een herstel in de omzet uitbleef, maar kostenbesparingen en een verbeterde brutomarge compenseerden deels voor de zwakke verkoopcijfers. Dit bleek donderdag uit resultaten van het Finse telecombedrijf.

Nokia verwacht nu voor heel dit jaar aan de onderkant uit te komen van de eerder afgegeven bandbreedte voor de operationele winst van 2,3 tot 2,9 miljard euro. 

De omzet uit de belangrijke mobiele netwerkdivisie liep met 19 procent terug op jaarbasis, waarbij vooral Noord-Amerika en India zwak presteerden. De brutomarge van deze tak steeg van 34,8 procent tot 39,8 procent, ondersteund door kostenbesparingen en een focus op meer winstgevende producten en markten.

De vergelijkbare nettowinst steeg met 22 procent tot 358 miljoen euro, maar de groepsomzet liep met ruim 8 procent terug tot 4,3 miljard euro. Analisten geraadpleegd door FactSet mikten op een vergelijkbare nettowinst van 356 miljoen euro en op een omzet van 4,7 miljard euro.

Het aandeel Nokia koerste donderdag 4,6 procent lager.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.