Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Sligro boekt omzetstijging

Sligro boekt omzetstijging
17 okt 2024 om 07:45

 Sligro Food Group heeft in het derde kwartaal meer omzet geboekt en handhaafde de verwachtingen voor heel dit jaar. Dit bleek donderdag uit cijfers van het bedrijf.

In het afgelopen kwartaal steeg de omzet op jaarbasis met 3,5 procent tot 730 miljoen euro. Een kwartaal eerder werd nog een omzet geboekt van 741 miljoen euro en in het eerste kwartaal van 652 miljoen euro. Hierdoor staat de teller na negen maanden op een omzet van 2,12 miljard euro tegen 2,11 miljard euro over dezelfde periode een jaar eerder.

Sligro sprak van een herstel in Nederland, na een matig tweede kwartaal, waarbij de omzetontwikkeling werd gestuwd door de toename in de tabaksomzet als gevolg van de verschuiving vanuit retail naar het petrolkanaal in verband met de nieuwe tabakswet.

“In België ziet het ernaar uit dat we de grootste impact van omzetverlies als gevolg van alle doorgevoerde veranderingen nu achter ons laten”, aldus Sligro. “De afgelopen kwartalen is in België hard gewerkt aan het neerzetten van een IT-platform en logistieke infrastructuur waarmee we onze klanten, net als in Nederland, de voordelen van een integraal en landelijk bezorgnetwerk kunnen bieden.”

In Nederland en België blijft Sligro de komende kwartalen inzetten op omzetbehoud door “verder te vullen” bij bestaande klanten en omzetgroei door klantacquisitie. “In het marktsentiment zien we op dit ogenblik nog geen aanknopingspunten voor breed herstel.”

De volumes blijven volgens Sligro onder druk staan en de inflatie ligt net boven de 2 procent waardoor er weinig groei uit de markt als geheel komt.

Outlook

“Op basis van dat marktbeeld zijn onze verwachtingen voor het resultaat voor dit jaar onveranderd ten opzichte van wat we bij de halfjaarcijfers hebben aangegeven.”

Sligro gaf toen aan dat het uitgaat van een EBITDA dat vergelijkbaar is met dit resultaat over 2023, dat toen uitkwam op 137 miljoen euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Sligro

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.