Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Aziatische aandelenmarkten noteren verdeeld

Aziatische aandelenmarkten noteren verdeeld
18 okt 2024 om 07:23

 De markten op het vasteland van China en Hong Kong herstelden zich vrijdag nadat de op één na grootste economie ter wereld een beter dan verwachte groei liet zien. Elders noteerden de meeste markten in Azië lager.

De beurs in Hongkong koerste vrijdagochtend 0,8 procent in het groen, terwijl Sydney ruim een procent verloor. Tokio bleef nagenoeg onveranderd en de beurs in Shanghai won 0,7 procent 

Het bruto binnenlands product van China steeg in het derde kwartaal met 4,6 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar, iets boven de schattingen van economen in een opiniepeiling van Reuters, maar lager dan de 4,7 procent groei in het tweede kwartaal.

Gegevens over de maand september lieten zien dat de detailhandelsverkopen de verwachtingen met een stijging van 3,2 procent op jaarbasis overtroffen, terwijl ook de Chinese industriële productie met 5,4 procent sneller groeide dan verwacht.

De Japanse inflatie in september bedroeg 2,5 procent. De kernprijzen, dat wil zeggen zonder de prijzen voor vers voedsel en energie, stegen in september op jaarbasis met 2,1 procent.

De Amerikaanse olie-future koerste vanochtend krap een half procent hoger naar 71,00 dollar per vat.

De Europese beurzen openen naar verwachting lager. 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.