Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

CM.com scherpt winstverwachting voor 2024 iets aan

CM.com scherpt winstverwachting voor 2024 iets aan
18 okt 2024 om 07:25

 CM.com heeft in het derde kwartaal de brutowinst zien pieken en besloot de outlook voor dit jaar te verhogen. Dit bleek vrijdag voorbeurs uit cijfers van het techbedrijf.

De omzet steeg in het derde kwartaal met 3 procent op jaarbasis tot 65,4 miljoen euro. In het tweede kwartaal steeg de omzet met 7 procent, na een krimp van 11 procent in de eerste drie maanden.

In het derde kwartaal van 2023 behaalde CM.com een omzet van 63,2 miljoen euro.

Dat de omzet steeg, was wellicht geen verrassing. “De pijplijn voor de tweede helft van 2024 ontwikkelt zich goed, vooral in Europa”, gaf CM.com al aan bij de presentatie van de halfjaarcijfers.

Vrijdag liet CM.com weten dat het aantal berichten en de betaalvolumes zijn gestegen ten opzichte van het derde kwartaal van 2023.

De brutowinst van CM.com bedroeg afgelopen kwartaal 21,1 miljoen euro en de marge kwam uit op 32,2 procent. Een kwartaal eerder was die marge 29,3 procent.

De aangepaste EBITDA kwam in het afgelopen kwartaal uit op 4,7 miljoen euro, tegen 0,3 miljoen euro negatief in het derde kwartaal van vorig jaar.

De genormaliseerde operationele kosten kwamen in het derde kwartaal uit op 16,4 miljoen euro, een verbetering van 19 procent op jaarbasis. Ook in de eerste zes maanden daalden deze kosten al met 23 procent. Afgelopen kwartaal daalde het aandeel werknemers bij CM.com met 14 procent tot 676.

Outlook

CM.com scherpte vrijdag de outlook voor 2024 aan. Het techbedrijf verwacht voor de tweede jaarhelft nog altijd een positieve vrije kasstroom, maar nu met een aangepaste EBITDA in heel 2024 van 16 tot 18 miljoen euro. Dat is meer dan de oude outlook van 14 tot 18 miljoen euro. In 2023 was de EBITDA nog licht negatief.

In de eerste jaarhelft was de vrije kasstroom van CM.com nog 1,3 miljoen euro negatief.

Verder zullen de genormaliseerde operationele uitgaven naar verwachting van CM.com in 2024 met minimaal 15 procent afnemen ten opzichte van een jaar eerder, zoals het bedrijf al eerder had aangegeven.

In een toelichting wees het bedrijf op de lancering van AI Playground eerder deze week, waardoor klanten kunnen experimenteren met AI en hun eigen kunstmatige assistenten kunnen creëren. Volgens topman Jeroen van Glabeek investeert CM.com “stevig” in AI.

Verder liet de topman zich positief uit over het vierde kwartaal, met verschillende nieuwe klanten, waaronder een belangrijke attractie in Parijs, waarvoor CM.com de ticketverkoop voor zijn rekening zal nemen.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.