Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Drogisterij CVS geeft winstwaarschuwing

Drogisterij CVS geeft winstwaarschuwing
18 okt 2024 om 14:07

 CVS Health heeft vrijdag voor het derde kwartaal een winstwaarschuwing gegeven, als gevolg van een forse afschrijving en kondigde een nieuwe CEO aan. Dit werd aangekondigd door de Amerikaanse drogisterijketen.

CVS maakte vanmiddag bekend dat David Joyner, die al lang als bestuurder bij het bedrijf werkt, de nieuwe CEO wordt. Hij volgt de aftredende Karen Lynch op.

Voor het derde kwartaal rekent CVS op een winst per aandeel van 0,03 tot 0,08 dollar, terwijl de aangepaste winst per aandeel moet uitkomen op 1,05 tot 1,10 dollar. Dat is ruim onder de 1,69 dollar waar analisten geraadpleegd door FactSet op rekenen. Het bedrijf komt op 6 november aanstaande met de kwartaalcijfers.

In het kwartaal moest CVS een afschrijving van 1,1 miljard dollar doen als gevolg van zogeheten premietekort reserves voor een aantal zorgverzekeringsprogramma’s. Hierdoor kwam de winst per aandeel 0,63 dollar lager uit.

“In het derde kwartaal van 2024 heeft het bedrijf nog steeds te maken met medische kostentrends die hoger zijn dan voorspeld in haar eerdere vooruitzichten”, zei het bedrijf in een verklaring.

Een belangrijke indicator voor de markt, de zogeheten medical loss ratio, die aangeeft welk deel van de premies wordt uitbetaald om medische kosten te dekken, zal in het derde kwartaal vermoedelijk zijn uitgekomen op 95,2 procent, aldus CVS.

Het is al de vierde keer dat de drogisterijketen met een waarschuwing komt. Bij de resultaten over het tweede kwartaal verlaagde het bedrijf nog de outlook voor heel 2024.

De drogisterijsector heeft het moeilijk door de concurrentiedruk, terwijl de Federal Trade Commission bezig is met het aanpakken van zogeheten pharmacy benefit managers, die fungeren als tussenpersonen die plannen beheren en een rol spelen bij het bepalen wie welke recepten krijgt voor hoeveel.

Het aandeel daalde vrijdag met 12,5 procent en op jaarbasis verloor CVS al 19 procent aan waarde en brengt het totaal inclusief vandaag op ongeveer 30 procent. Dat heeft de aandacht getrokken van hedgefonds Glenview Capital, dat een herziening van de strategie wil en mogelijk een opsplitsing van het bedrijf.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers CVS Health

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.