Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Wall Street koerst af op hoger slot

Wall Street koerst af op hoger slot
18 okt 2024 om 19:39

 De Amerikaanse beurzen noteerden vrijdag hoger met nog een paar uur handel te gaan.

De toonaangevende S&P 500 index steeg 0,4 procent tot 5.866,69 punten, de Dow Jones index won 0,1 procent op 43.273,05 punten en de Nasdaq noteerde 0,7 procent hoger op 18.504,35 punten.

De winsten werden vrijdag enigszins gedrukt, nadat de resultaten van American Express niet voldeden aan de hoge verwachtingen van beleggers. Ook Procter & Gamble stond licht onder druk.

Daarnaast kijkt de markt uit naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen over pakweg 2 1/2 week. “Gezien de politieke ontwikkelingen van de afgelopen weken, geloven we dat de kans op een Republikeinse overwinning in het Witte Huis is toegenomen, wat een positieve impact zou kunnen hebben op bepaalde sectoren en de markt in het algemeen”, zei hedgefonds Third Point.

Third Point gelooft dat de Republikeinen de controle over zowel het Witte Huis als de Senaat zullen overnemen, wat zal leiden tot deregulering, een toename van de Amerikaanse productie en hogere infrastructuuruitgaven.

Op macro-economisch vlak werd vrijdag bekend dat het aantal in aanbouw genomen woningen in de VS in september is gedaald met 0,5 procent tot 1,354 miljoen woningen, terwijl het aantal afgegeven bouwvergunningen daalde met 2,9 procent tot 1,428 miljoen.

De Amerikaanse tienjaarsrente daalde na de data 2 basispunten tot 4,076 procent, terwijl de tweejaarsrente ook 2 basispunten daalde tot 3,961 procent.

Olie werd vrijdag 1,4 procent goedkoper op 69,69 dollar per vat.

De euro/dollar noteerde op 1,0864. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,0863 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,0831 op de borden. 

Maandag staan in de VS slechts de leidende indicatoren van september op de agenda.

Bedrijfsnieuws

Netflix trok afgelopen kwartaal ruim 5 miljoen nieuwe abonnees aan, waarmee het totaal aantal van 282,7 miljoen hoger uitkwam dan de 281,7 miljoen die de markt voorspelde. De streamingdienst verhoogde daarnaast de outlook voor de marge in 2024 licht en kwam met een positieve omzetverwachting voor 2025. Het aandeel steeg 9,7 procent.

American Express heeft vrijdag de winstvooruitzichten voor heel het boekjaar verhoogd, nadat in het derde kwartaal solide cijfers werden geboekt. Wel werden iets meer voorzieningen getroffen en namen de kosten toe. Het aandeel noteerde 3,2 procent lager.

Procter & Gamble is in het eerste kwartaal van zijn lopende boekjaar minder hard gegroeid dan in dezelfde periode een jaar eerder, terwijl de outlook werd gehandhaafd. Het aandeel verloor 0,1 procent.

Drogisterijketen CVS Health heeft vrijdag voor het derde kwartaal een winstwaarschuwing gegeven, als gevolg van een forse afschrijving, en kondigde een nieuwe CEO aan. Het aandeel daalde 6,8 procent.

Schlumberger heeft in het derde kwartaal weliswaar de winstverwachtingen overtroffen, maar de omzet viel wat tegen. Volgens de oliedienstverlener worden klanten voorzichtiger als gevolg van de dalende olieprijzen. Het aandeel daalde met 3,8 procent.

Biotechbedrijf Intuitive Surgical wist in het afgelopen kwartaal de winst- en omzetverwachtingen te verslaan, onder meer te danken aan een stijging van het aantal operaties met zijn da Vinci-robot chirurgie systeem. Het aandeel won 9,3 procent.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.