Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: Barclays verlaagt koersdoelen Bpost en PostNL

Beursblik: Barclays verlaagt koersdoelen Bpost en PostNL
21 okt 2024 om 11:11

Barclays heeft maandag de koersdoelen voor Bpost en PostNL verlaagd. Dit bleek uit een sectorrapport van de Britse bank.

Barclays verlaagde het koersdoel voor Bpost van 3,10 naar 2,60 euro en voor PostNL van 1,10 naar 1,00 euro. Het advies voor het Belgische postaandeel blijft Gelijkgewogen en voor het Nederlandse aandeel Onderwogen. 

Voor InPost, een aanbieder van pakketkluisjes met een notering in Amsterdam, verhoogde Barclays juist het koersdoel van 20,00 naar 21,50 euro met een onveranderd Overwogen advies. 

“We blijven optimistisch over de binnenlandse volumegroei van InPost”, aldus de analisten.

Omdat de analisten voor PostNL geen tekenen zien van een volumeversnelling, verlaagden zij hun taxaties voor het derde kwartaal. “Wij verwachten een outlookverlaging voor 2024”, blikte Barclays vooruit op de aanstaande kwartaalcijfers. 

Ook voor Bpost gingen de taxaties van Barclays omlaag. Omdat de hogere schuld de ruimte om aandeelhouders te belonen verkleint, ging het koersdoel ook hier omlaag.

Het aandeel PostNL daalde maandag met 1,3 procent naar 1,12 euro. Bpost daalde 0,4 procent naar 2,41 euro en InPost werd 0,1 procent duurder op 18,73 euro.


© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Sanofi

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.