Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Leidende indicatoren VS blijven dalen

Leidende indicatoren VS blijven dalen
21 okt 2024 om 16:11

 De leidende indicatoren voor de Amerikaanse economie zijn in september verder gedaald. Dit meldde The Conference Board maandag.

De Leading Economic Index daalde afgelopen maand met 0,5 procent tot 99,7, na een bijgestelde daling van 0,2 naar 0,3 procent negatief in augustus. Afgezien van een korte opleving in februari, dalen de leidende indicatoren al meer dan twee jaar.

Justyna Zabinska-La Monica van The Conference Board zei dat “zwakte in de nieuwe fabrieksorders in september een grote belemmering blijft vormen voor de Amerikaanse leidende indicatoren, omdat de wereldwijde inzinking van de productie aanhoudt”.

“Over het geheel genomen wijzen de indicatoren op tegenwind voor de toekomstige economische groei, wat in overeenstemming is met de verwachting van The Conference Board voor een gematigde groei eind 2024 en begin 2025”, aldus Zabinska-La Monica.

De LEI index is een conjunctuurindicator die de ontwikkeling van de economie in het komende halfjaar weergeeft.

De hoofdindicator is opgebouwd uit het gewogen gemiddelde van verschillende deelindicatoren, zoals het consumentenvertrouwen, het gemiddelde van de gewerkte uren in de industrie en aandelenprijzen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.