Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Olieprijs hoger gesloten

Olieprijs hoger gesloten
21 okt 2024 om 20:50

 De prijs voor een vat ruwe olie is maandag hoger gesloten, waarmee de markt herstelt van de daling van 8 procent van vorige week, onder andere vanwege zorgen over de Chinese vraag naar olie.

De olieprijzen stegen maandag en wonnen een deel van de verliezen van vorige week terug, nadat China zijn benchmark-leenrente verlaagde, als onderdeel van een reeks stimuleringsmaatregelen om de kwakkelende economie van ’s werelds grootste olie-importeur nieuw leven in te blazen.

De éénjarige lening-prime-rate (LPR) werd met 25 basispunten verlaagd naar 3,1 procent, terwijl de vijfjarige LPR ook met een kwart procentpunt werd verlaagd naar 3,6 procent, zei de People’s Bank of China maandag.

Beijing meldde vrijdag dat het bruto binnenlands product van het land in de drie maanden tot en met september is vertraagd tot een groei van 4,6 procent, wat iets boven de prognose van 4,5 procent was, maar onder de groei van 4,7 procent in het tweede kwartaal.

Ondertussen zei CEO Amin Nasser van Saudi Aramco maandag dat hij nog steeds “redelijk optimistisch” is over China’s olieconsumptie in het licht van de toegenomen beleidsondersteuning die gericht is op het stimuleren van de groei. Saoedi-Arabië is de op één na grootste olie-exporteur naar China.

Analist David Morrison van Trade Nation zei dat China’s besluit om de benchmark-leenrentes te verlagen “welkom nieuws is”, omdat het enige monetaire stimulans biedt aan ’s werelds grootste importeur van ruwe olie, maar de Chinese autoriteiten hebben tot nu toe niet aan de verwachtingen voldaan als het gaat om de beloofde fiscale stimulans”, zei hij.

“Beleggers hebben op hoop geleefd, maar hebben alleen teleurstelling geleden”, voegde hij toe.

De november-future voor een vat ruwe olie sloot maandag op de New York Mercantile Exchange 1,34 dollar, ofwel 1,9 procent, hoger op 70,56 dollar.


© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.