Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Wall Street koerst af op lager slot

Wall Street koerst af op lager slot
21 okt 2024 om 19:39

 De Amerikaanse beurzen noteerden maandag lager met nog een paar uur handel te gaan, terwijl de treasury-rentes stijgen. 

De toonaangevende S&P 500 index daalde 0,3 procent tot 5.848,50 punten, de Dow Jones index verloor 0,7 procent op 42.971,66 punten en de Nasdaq noteerde vlak op 18.495,05 punten.

De sterker dan verwachte detailhandelsverkopen voor september en een daling van de wekelijkse claims voor een werkloosheidsuitkering van vorige week zijn volgens marktvolgers debet aan de stijgende treasury-rentes

“Beleggers vragen zich af of het plafond van de tienjaasrente op 4,17 procent, 4,25 procent of ergens hoger ligt, of misschien zelfs op het hoogste niveau van afgelopen zomer op 4,491 procent”, zeiden de strategen Ian Lyngen en Vail Hartman van BMO Capital Markets.

De Amerikaanse tienjaarsrente steeg maandag 10 basispunten tot 4,182 procent, terwijl de tweejaarsrente 7 basispunten steeg tot 4,071 procent.

Op macro-economisch vlak werd maandag bekend dat de leidende indicatoren voor de Amerikaanse economie in september verder zijn gedaald met 0,5 procent tot 99,7, na een bijgestelde daling van 0,3 procent in augustus.

Olie werd maandag 2,3 procent duurder op 70,28 dollar per vat.

De euro/dollar noteerde op 1,0818. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,0857 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,0865 op de borden.

Op macro-economisch vlak staan dinsdag in de VS geen publicaties op de agenda. Het IMF publiceert dinsdag zijn World Economic Outlook.

Bedrijfsnieuws

Boeing en de vakbonden hebben een voorlopig akkoord bereikt dat een einde zou kunnen maken aan een staking die de productie van de 737 MAX- en 777-vliegtuigen van het lucht- en ruimtevaartbedrijf heeft laten stilvallen. De vakbondsleden stemmen woensdag over het nieuwe aanbod. De aandelen van Boeing stegen 3,4 procent.

De worstelende luchtvaartmaatschappij Spirit Airlines kreeg een verlenging van de schuldherfinanciering, waardoor het aandeel 58,8 procent steeg. Spirit had maandag een deadline om ruim 1,1 miljard dollar aan schulden te herfinancieren. Die deadline is uitgesteld tot eind december, aldus het bedrijf. Spirit zei ook dat het de volledige 300 miljoen dollar die beschikbaar was onder een kredietlijn, heeft opgenomen.

Cigna poogt opnieuw om tot een fusie met de kleinere rivaal Humana te komen, nadat de gesprekken eind vorig jaar mislukten, meldde Bloomberg op basis van bronnen. Humana-aandelen daalden met 1,4 procent, terwijl Cigna met 4,2 procent daalde.

Kenvue steeg 6,2 procent, nadat The Wall Street Journal meldde dat activistische investeerder Starboard Value een aanzienlijk belang heeft genomen in de maker van Tylenol en Listerine. Starboard wil dat Kenvue, dat vorig jaar uit Johnson & Johnson is voortgekomen, wijzigingen doorvoert om de aandelenkoers aan te jagen.

Nabeurs publiceren SAP en Nucor kwartaalcijfers.


© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.