Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

3M verhoogt outlook

3M verhoogt outlook
22 okt 2024 om 13:00

 3M heeft na een solide kwartaal de outlook voor heel het boekjaar verhoogd. Dit bleek dinsdag uit de cijfers van de maker van Post-its en Scotch plakband.

CEO William Brown sprak van sterke operationele prestaties, “resulterend in een dubbelcijferige stijging van de aangepaste winst en een solide aangepaste vrije kasstroom”, aldus de topman.

In het derde kwartaal van 2024 wist 3M een nettoverlies van 4,56 dollar per aandeel om te buigen in een winst van 2,48 dollar per aandeel. De aangepaste winst per aandeel verbeterde van 1,68 naar 1,98 dollar op jaarbasis.

Analisten geraadpleegd door FactSet rekenden op een aangepaste winst van 1,90 dollar per aandeel.

3M behaalde verder een aangepaste omzet van 6,1 miljard dollar, met een autonome groei van 1,0 procent. De markt ging ook uit van een omzet van 6,1 miljard dollar.

De operationele kasstroom was aan het einde van het kwartaal 1,8 miljard dollar negatief, onder meer door kosten van meerdere rechtszaken van 3,6 miljard dollar.

De aangepaste vrije kasstroom was 1,5 miljard dollar positief.

Outlook

Voor heel 2024 werd de verwachte aangepaste winst bijgesteld naar 7,20 tot 7,30 dollar per aandeel. Eerder ging 3M uit van 7,00 dollar aan de onderkant van die bandbreedte.

De aangepaste omzetgroei werd eerder ingeschat op een bandbreedte van 0,25 procent negatief tot 1,75 procent positief. Nu gaat 3M uit van een gemiddelde omzetgroei van 1 procent.

De aangepaste autonome groei werd ingeschat op vlak tot een plus van 2 procent, maar nu verwacht het bedrijf een gemiddelde groei van 1 procent.

Het aandeel 3M noteerde dinsdag in de voorbeurshandel bijna 4 procent in de plus.


© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers OCI

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.