Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Lockheed Martin verhoogt winstverwachting

Lockheed Martin verhoogt winstverwachting
22 okt 2024 om 14:22

 Lockheed Martin heeft de winstverwachting voor heel het jaar verhoogd, nadat de winst in het derde kwartaal ondanks een daling wel beter was dan voorspeld. Dit bleek dinsdag uit de cijfers van de Amerikaanse defensiespecialist.

“In het derde kwartaal hebben we vooruitgang geboekt met onze strategische, operationele en financiële prioriteiten, zoals blijkt uit een recordaantal van meer dan 48 F-35 leveringen, de toegenomen productie van raketprogramma’s en het genereren van de vrije kasstroom”, zei CEO Jim Taiclet in een toelichting.

Lockheed had aan het einde van het derde kwartaal een record orderboek ter waarde van 165 miljard dollar.

In het afgelopen kwartaal rapporteerde het bedrijf een nettowinst van 1,62 miljard dollar, van 1,68 miljard dollar een jaar eerder. Per aandeel kwam de nettowinst uit op 6,80 dollar. Analisten geraadpleegd door FactSet rekenden op een winst per aandeel van 6,50 dollar.

De omzet van Lockheed steeg van 16,9 tot 17,1 miljard dollar. Hier ging de markt uit van 17,4 miljard dollar.

De vrije kasstroom verbeterde van 1,5 miljard dollar eind juni naar 2,1 miljard dollar aan het einde van het derde kwartaal. Een jaar noteerde de kasstroom op ruim 2,5 miljard dollar.

Outlook

“Als gevolg van onze sterke resultaten tot nog toe dit jaar en vertrouwen in onze prestaties op korte termijn, verhogen we de vooruitzichten voor de omzet, het bedrijfsresultaat, de winst per aandeel en de vrije kasstroom voor het volledige jaar 2024”, zei Taiclet.

De winstverwachting voor heel 2024 werd dinsdag verhoogd naar 26,65 dollar per aandeel. Lockheed rekende eerder op een winst per aandeel in een bandbreedte van 26,10 tot 26,60 dollar.

Verder rekent Lockheed nu op een omzet van 71,25 miljard dollar, wat vrijwel gelijk is aan de analistenverwachting. Het bedrijf ging eerder uit van 70,5 tot 71,5 miljard dollar.

De vrije kasstroom komt dit jaar vermoedelijk uit op 6,2 miljard dollar en daarmee vrijwel in het midden van de door Lockheed eerder afgegeven bandbreedte van 6,0 tot 6,3 miljard dollar.

Het bedrijf verhoogde dinsdag ook het dividend met 5 procent naar 3,30 dollar.

Het aandeel Lockheed Martin daalde voorbeurs met 0,4 procent.


© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.