Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Sydney en Tokio noteren flink in het rood

Sydney en Tokio noteren flink in het rood
22 okt 2024 om 07:24

 De beurzen in Sydney en Tokio daalden dinsdagochtend grofweg anderhalf procent, terwijl de Chinese beurzen wel de weg omhoog vonden, met winsten van circa een half procent. 

De beurs in Mumbai daalde daarnaast licht met 0,2 procent. Hyundai India maakte vanochtend zijn beursdebuut, en met een IPO opbrengst van omgerekend ruim drie miljard dollar was sprake van de grootste Indiase beursgang ooit. Het aandeel noteerde nipt in het groen.

De Indiase beurs groeit de laatste jaren hard en het IMF verwacht dat de economie in 2024 met meer dan 6 procent zal groeien. Daarmee is het land met afstand de snelst groeiende grote economie ter wereld. Vorig jaar haalde India China in als land met de grootste bevolking.

Wall Street deed maandagavond een stapje terug, met een verlies voor de S&P van 0,2 procent, nadat de Amerikaanse rente de weg verder omhoog vond.

Sterker dan verwachte detailhandelsverkopen voor september en een daling van de wekelijkse claims voor een werkloosheidsuitkering in de afgelopen week deden, beleggers afvragen of de Federal Reserve nog wel de rente verder moet verlagen, gelet op de kracht van de Amerikaanse economie. De Amerikaanse tienjaarsrente steeg maandag met 11 basispunten naar 4,19 procent.

De Amerikaanse olie-future koerste maandagavond in New York krap 2 procent hoger naar 70,56 dollar. Vanochtend daalde de future enkele tienden van een procent.

De Europese beurzen openen naar verwachting verdeeld. 


© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.