Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Valuta: dollar blijft sterk

Valuta: dollar blijft sterk
22 okt 2024 om 12:03

 De euro herstelde dinsdag aan het einde van de ochtend beperkt ten opzichte van de dollar, op een koers van 1,0830, maar zakte vervolgens weer terug tot 1,0816, nadat de Europese munt maandag nog daalde tot rond de 1,0800.

“De verkoop van Amerikaanse staatsobligaties wakkert de dollar rally aan. Onze perceptie is dat de omvang van de obligatie- en valutabewegingen nu wordt versterkt door enige schuldafbouw in de aanloop naar de Amerikaanse verkiezingen”, aldus Francesco Pesole van ING.

Volgens economen van Goldman Sachs zou de dollar het meeste profiteren van een Republikeinse ‘sweep’ bij de Amerikaanse verkiezingen, vandaag over twee weken.

Dat zou betekenen dat de Republikeinse kandidaat Donald Trump het presidentschap wint en dat de Republikeinse partij het Huis en de Senaat controleert. De dollar zou minder stijgen als de Republikeinen het presidentschap winnen maar het Congres verdeeld is. De dollar zou waarschijnlijk verzwakken als de Democratische kandidaat Kamala Harris het presidentschap wint, aldus Goldman Sachs.

De dollarsterkte wordt momenteel ook gevoed door de ‘hawkish’ opmerkingen van Fed-bestuurders, aldus Pesole.

“Gisteren klonken drie Fed-sprekers (Logan, Kashkari en Schmid) vrij voorzichtig over toekomstige versoepeling”, aldus de valuta-analist van ING.

Mary Daly was meer ‘dovish’, zag Pesole, maar dat weerhield de markten er niet van om nog eens 5 basispunten van de renteverwachtingen voor het einde van het jaar af te halen.

Op macro-economisch vlak is het dinsdag rustig. Wel zullen een aantal bestuurders van de ECB van zich laten horen, waaronder voorzitter Christine Lagarde.

“Het is heel gebruikelijk dat ECB-leden hun beleidsboodschap bijstellen in de periode na een rentebesluit”, aldus Pesole van ING.


© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.